Italia. Controale de AMPLOARE în trafic: Polițiștii confiscă pachetele pentru badante

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Un bărbat a fost amendat în Italia, după ce polițiștii l-au prins în timp ce transporta ilegal pachete. Mai mult, toate coletele au fost confiscate. Acest caz vine după ce, în urmă cu o lună, alți doi șoferi au fost amendați pentru transport ilegal de pachete din România și Republica Moldova.

Un șofer moldovean în vârstă de 50 de ani a fost amendat cu 3.000 de euro, după ce a fost prins de polițiști efectuând transport internațional de mărfuri fără autorizație. Mai exact, bărbatul transporta pachete folosind o furgonetă închiriată în Italia.

Potrivit publicației Il Nuovo Diario, românul a fost prins sâmbătă, 21 noiembrie 2020, în localitatea italiană Imola de lângă Bologna. Sistemul de supraveghere a numerelor de înmatriculare le-a semnalat forțelor de ordine, în repetate rânduri, acțiuni suspecte în centrul orașului efectuate cu o dubă înmatriculată în Italia.

"Sistemul ne-a semnalat ​​de mai multe ori mișcări suspecte. Episodul de astăzi este o demonstrație a cât de util este sistemul „targa” (un sistem de camere prin intermediul căruia sunt supravegheate 14 locații fixe pe drumuri), precum și relația excelentă de colaborare între forțele de ordine”, a declarat Daniele Brighi, comandantul Poliției Locale din Imola, potrivit sursei citate.

Pachetele erau destinate badantelor

 

În urma verificărilor efectuate de agenți, s-a constatat că dubița fusese închiriată în Italia de un cetățean moldovean în vârstă de 50 de ani. Chiar el se afla la volan atunci când au oprit autovehiculul pentru un control. În interiorul dubei, agenții au găsit diferite pachete trimise din Moldova spre persoane rezidente la Imola.

"Unele pachete erau destinat badantelor care locuiesc în oraș", a mai spus Brighi, care precizează că pe lângă pachete, polițiștii au găsit și un cântar, semn că acesta făcea transport pachete Moldova-Italia contra unui cost la kilogram. 

Șoferul a fost amendat cu suma de 3.000 de euro pentru încălcarea normelor cu privire la transportul internațional de mărfuri și alți 400 de euro pentru nerespectarea restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19. Totodată, autoritățile locale au pus autovehiculul sub sechestru administrativ și au confiscat toate pachetele aflate în acesta.

Acest caz vine la o lună după ce doi alți șoferi români de autocar au fost amendați în Italia. Polițiștii au descoperit că aceștia transportau pachete în România și Republica Moldova, deși nu aveau autorizație pentru această activitate. 

pachete badante italia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel