Continuă revolta din PMP. Puciștii, în frunte cu Eugen Tomac, boicotează ședința statutară de azi și vor schimbarea lui Cristian Diaconescu

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Este revoltă în PMP. Fostul președinte al PMP, Eugen Tomac, încearcă cel mai probabil să-și recâștige funcția pierdută după venirea lui Cristian Diaconescu. În Partidul Mișcarea Populară există deja două tabere: una condusă de Eugen Tomac, iar alta a susținătorilor lui Cristian Diaconescu. 

Pe data de 12 ianuarie a avut loc o tentativă de preluare a conducerii partidului, iar președintele Cristian Diaconescu a fost blocat pe pagina de Facebook a partidului, care pare a fi sub controlul lui Eugen Tomac. 

„Astăzi, a fost convocată, în mod statutar ședința CEN a PMP. Aceeași grupare, condusă de domnul Tomac, care în data de 12 ianuarie a încercat, în mod abuziv, preluarea conducerii partidului, acum vine și amenință pe toate căile membrii CEN, să nu participe la ședința de astăzi. Se încearcă astfel blocarea asigurării majorității necesare pentru a putea fi luate măsuri. Astăzi, voi supune dezbaterii CEN, întreaga poveste, în detaliu și cu dovezi clare, a acțiunii abuzive din 12 ianuarie, lăsându-vă pe dumneavoastră să trageți concluziile privind “bunele intenții” în ceea ce privește soarta acestui partid. În egală măsură vă informez că cel mai târziu mâine dimineață, încălcările grave statutare și legale în legătură cu adunarea din 12 ianuarie vor face obiectul unor acțiuni în instanță”, a scris pe propria pagină presedintele PMP, Cristian Diaconescu.  Mesajul cu întâlnirea de astăzi a fost popularizat mai departe de susținătorii lui Cristian Diaconescu. 

Diaconescu spune că a intuit planul lui Eugen Tomac. 

„Nu am putut participa la adunarea din 12 ianuarie, deoarece în primul rând nu am fost invitat, organizatorii acesteia fiind cât se poate de conștienți de ceea ce urmau să facă. Astfel deși mă aflam în sediul PMP, am fost pus în imposibilitatea de a participa la adunare. În plus, din păcate, domnul Tomac și partenerii săi, au creat o conjunctură neplăcută în care prezența mea ca și Președinte la întâlnire, ar fi transformat automat adunarea într-un Colegiu statutar (ceea ce își și dorea domnul Tomac, îngrijorat și conștient că nu are suficiente semnături pentru demersul său)”, a mai spus Cristian Diaconescu.

Mesajul apărut pe pagina oficială de comunicare a Partidului Mișcarea Populară

 

Pe pagina oficială de Facebook a Partidului Mișcarea Populară a apărut un mesaj din zona "pucistă" care explică încercarea de convocare a membrilor partidului din data de 12 ianuarie. 

"Pentru o corectă informare, toate convocările partidului s-au făcut pe grupul oficial de comunicare al PMP de pe Whatsapp și pe e-mail. În consecință, pentru că domnul Cristian Diaconescu nu a dorit convocarea unei ședințe a Colegiului Național PMP de mai bine 2 luni, 34 de membri ai Colegiului Național am convocat, prin aceleași mijloace, respectând prevederile statutare, un Colegiul Național pe 12 ianuarie. Convocarea a fost transmisă pe grupul de comunicare oficial de pe Whatsapp. Replica domnului Diaconescu a fost anunțată, la câteva minute, pe același grup oficial de comunicare al partidului, imediat după ce a fost trimis mesajul de convocare. Toate aceste trimiteri în spațiul public referitoare la modul nestatutar în care ar fi fost convocată ședința sunt neadevăruri. Conform Statutului PMP, articolul 134, Colegiul Național al PMP se poate întruni la convocarea unei treimi din numărul membrilor săi. Redăm prevederea statutară:“Art.134 Colegiul se întrunește lunar sau ori de câte ori este nevoie la convocarea președintelui Partidului, la solicitarea Consiliului Executiv Național sau a cel puțin o treime din numărul membrilor săi”," se arată pe pagina de facebook a PMP. 

Liderul puciștilor, Eugen Tomac, spune că nu își dorește fuziunea dintre PNL și PMP

 

Fostul președinte al PMP, Eugen Tomac a transmis la rândul său un mesaj prin care dă de înțeles că în cazul în care ar prelua din nou funcția, nu s-ar realiza o fuziune cu Partidul Național Liberal așa cum s-a speculat în ultima perioadă. 

"Câteva minciuni care circulă zilele acestea. 1. PMP se pregătește să fuzioneze cu PNL. Fals! Nu există la ora actuală un asemenea subiect pe agenda PMP, el a fost discutat anul trecut de două ori. Prima dată, în cadrul unei întâlniri a domnului Președinte Diaconescu cu liderul PNL, la invitația celui din urmă; și a doua oară, la o întâlnire ce s-a desfășurat într-un format mai larg, la care am participat și eu. Această întâlnire a avut loc pe 9 noiembrie.

2. Tomac vrea să verse PMP în PNL. Fals!Eu am participat, împreună cu domnul Diaconescu, doar la o singură întâlnire ce a avut pe agendă această invitație a liberalilor, cea din 9 noiembrie. În afară de această întrevede, eu NU am avut niciodată cu nimeni altcineva din conducerea PNL vreo discuție/întâlnire pe subiecte ce vizează o eventuală fuziune.

3. Tomac a negociat pentru el o funcție la alegerile europarlamentare. Fals. Așa cum am menționat, nu a mai existat o altă întâlnire în afara celei de pe 9 noiembrie, unde s-a discutat, de principiu, despre un proiect comun PNL-PMP, iar singura persoană care a solicitat ceva concret din partea liberalilor nu am fost eu. Niciodată nu am negociat funcții pentru mine în numele PMP, eu le-am obținut prin vot. Niciodată nu mi-am trădat sau mințit colegii. Tocmai de aceea am reușit să construim un partid liber, curat și curajos. Nu a fost însă suficient. Politica se face pe voturi, iar PMP, în 2020, a pierdut de la alegerile locale până la cele parlamentare peste 200 000 de voturi. Astăzi, PMP traversează o perioadă dificilă. La un an de la alegerile parlamentare, când am luat aproape 5%, partidul pare că și-a pierdut spiritul de echipă, iar majoritatea liderilor au decis că se impune organizarea imediată a unui nou congres spre a ne redresa activitatea și a ne continua lupta politică," a transmis Eugen Tomac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel