Consumul de băuturi energizante poate duce la căderea părului la bărbați, conform unui nou studiu

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Consumul de băuturi energizante poate duce la căderea părului la bărbați, conform unui nou studiu / Foto: Unsplash
Consumul de băuturi energizante poate duce la căderea părului la bărbați, conform unui nou studiu / Foto: Unsplash

Un grup de savanți susține că există o legătură între băuturile energizante și accelerarea căderii părului la bărbați. Iată care este raționamentul din spatele gândirii oamenilor de știință.

Căderea părului poate fi dificilă și există o mulțime de motive diferite pentru aceasta. Uneori este vorba doar de genetică, însă o parte din vină o pot avea chiar băuturile energizante.

Un grup de savanți a exclus ceilalți factori din joc, cum ar fi vârsta, stresul, anxietatea și igiena somnului și dieta și susțin că există, de asemenea, o legătură între băuturile energizante și accelerarea căderii părului la bărbați. 

Iată care este raționamentul din spatele gândirii oamenilor de știință.

 

Studiul a fost realizat pe 1.000 de bărbați

 

Descoperirile au fost publicate într-o revistă numită Nutrients și detaliază un studiu efectuat de oamenii de știință chinezi pe 1.000 de bărbați.

Experții de la Universitatea Tsinghua din Beijing au descoperit că cei care consumă cantități mari de băuturi energizante, precum și de băuturi carbogazoase, băuturi sportive și chiar ceai și cafea îndulcite prezintă un risc mai mare de a suferi de căderea părului de tip masculin.

Pentru a ajunge la această concluzie, bărbații care au participat la studiu au fost nevoiți să consume între unu și trei litri de băuturi în fiecare săptămână, înainte de a evalua ce s-a întâmplat cu ei.

În final, au observat că cei care au consumat mai mult de o băutură îndulcită în fiecare zi aveau un risc cu 42% mai mare de a suferi căderea părului, în comparație cu ceilalți bărbați care nu au consumat niciuna dintre băuturile menționate mai sus.

Bărbații care au recunoscut că se confruntă cu pierderea părului au mai spus că au consumat în medie 12 băuturi îndulcite pe săptămână.

 

Este băutura energizantă motivul pentru care vă pierdeți părul?

 

Nu este factorul principal, dar cu siguranță ajută la accelerarea pierderii părului.

Există cu siguranță o serie de motive pentru aceasta, iar acest studiu nu este un exemplu universal, în special dimensiunea mică a eșantionului utilizat și dovezile adunate de la sine care le susțin concluzia.

Experții au studiat 1.000 de bărbați chinezi cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani pe o perioadă de patru luni.

Bărbații și-au adunat într-un jurnal obiceiurile alimentare și de băutură și au făcut însemnări despre sănătatea lor mintală.

De fapt, cei care au detaliat că au avut probleme cu anxietatea s-au dovedit a fi, de asemenea, mai expuși riscului de cădere a părului, la fel ca și cei care mâncau fast-food și nu consumau suficiente legume.

 

Factorii care influențează calitatea părului

 

O dietă sănătoasă a fost sugerată de mult timp ca un posibil factor în căderea părului.

The Sun îl citează pe dermatologul Dr. Sharon Wong, care a declarat: "Celulele foliculilor de păr sunt a doua celulă din organism care se divide cel mai rapid și au nevoie de toate substanțele nutritive ale unei diete sănătoase și bine echilibrate.

Aceasta include proteine slabe, carbohidrați și grăsimi bune, vitamine și minerale, dar nu există un superaliment pentru păr. Deoarece părul nu este o structură esențială pentru supraviețuire, organismul nu prioritizează utilizarea nutrienților pentru creșterea părului.

Deficiențele nutriționale și dietele drastice sunt o cauză comună a subțierii și căderii părului.", conform Ladbible.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel