Consiliul UE nu ACCEPTĂ propunerea lui Juncker de a transfera atribuţiile Corinei Creţu

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Consiliul Uniunii Europene a respins, luni, propunerea preşedintelui în exerciţiu al Comisiei Europene Jean-Claude Juncker de a transfera unor comisari în funcţii atribuţiile Corinei Creţu şi lui Andrus Ansip, după ce aceştia au preluat mandate de eurodeputaţi.

„Conform articolului 246 al Tratatului de funcţionare al Uniunii Europene, preşedintele Juncker a emis o propunere legislativă prin care nu înlocuieşte pentru următoarele 4 luni care au rămas mandatele comisarilor care au fost aleşi şi care acum au devenit membri ai Parlamentului European (domnul Ansip şi doamna Creţu). În mod notabil a luat aceste decizii având în vedere implicaţiile de tip bugetar”, a transmis un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Sursa menţionată precizează că atribuţiile pentru portofoliile Pieţei Unice Digitale şi Politicilor de Coeziune au fost transferate pentru o perioadă de patru luni către Maroš Šefčovič şi Johannes Hahn.

„Regretăm că reprezentanţii Consiliului au decis să nu accepte această propunere. Responsabilitatea pentru acest lucru aparţine acum în totalitate Consiliului. Între timp şi în urma unei decizii a preşedintelui Juncker anunţată săptămâna trecută portofoliile Pieţei Unice Digitale şi Politicilor de Coeziune au fost transferate temporar în sarcina vicepreşedintelui Šefčovič, respectiv comisarului Hahn. Acest lucru este urmare a demisiilor domnului Andrus Ansip şi doamnei Corinei Creţu din respectivele mandate deţinute în cadrul Comisiei Europene pentru a îşi prelua mandatele în Parlamentul European", a mai spus sursa citată.

Săptămâna trecută, preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene Jean-Claude Juncker i-a transferat comisarului Johannes Hahn postul de comisar european pentru Politici Regionale, în contextul demisiei Corinei Creţu, conform mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel