Consiliul Mondial Român va ține un congres la București

Mihai Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:

Organizația fondată peste Ocean de un pensionar constănțean rezident în America vine în luna mai la București pentru primul congres oficial în România.

Consiliul Mondial Român (CMR), organizație non-guvernamentală a diasporei românești înregistrată în Statele Unite, va organiza un congres la București în perioada 12-13 mai. Organizatorii au în vedere desfășurarea congresului în incinta Palatului Parlamentului, locație pentru care la ora actuală se fac demersuri pentru obținerea aprobărilor.

Prioritățile congresului

Cu ocazia consiliului se vor propune amendamente ale statutului, înființarea funcției de președinte executiv, alegeri sau validări ale persoanelor care au fost numite în funcții de conducere în perioada de la ultima conferință anuală, admiterea de noi membri individuali sau organizații, prezentarea, discutarea și completarea propunerilor pentru strategia și direcțiile de dezvoltare ale organizației pentru perioada 2018-2022.

Peste 100 de participanți așteptați

Sunt invitați să participe reprezentanții organizațiilor cu care Consiliul Mondial Român a încheiat protocoale de colaborare, reprezentanții organizațiilor membre ale ”Alianței pentru Centenar”, alte organizații, precum și reprezentanții instituțiilor guvernamentale și reprezentanții partidelor care au arătat deschidere în relațiile și cooperarea cu CMR.

ONG al diasporei românești din SUA

Consiliul Mondial Român s-a înființat în martie 2017 sub numele „The World Romanian Council” în registrul organizațiilor statului federal Georgia (SUA). Fondator și președinte al organizației este Mircea Popescu (72 ani), pensionar din județul Constanța, rezident în Statele Unite.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel