Congresul PNL, convocat pe 25 septembrie. Ludovic Orban a anunțat calendarul alegerilor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Conducerea PNL a stabilit marți în ședința Biroului Executiv data la care va avea loc Congresul partidului - 25 septembrie. Președintele PNL Ludovic Orban a propus data iar liderii partidului au aprobat-o prin vot. Orban le-a prezentat colegilor și calendarul alegerilor. Deocamdată, el este singurul care și-a anunțat candidatura pentru șefia partidului.

De asemenea, Orban a propus ca la congres să participe 5.000 de delegați, aceștia urmând să voteze noua echipă de conducere a partidului.

Fiecare județ va fi reprezentat proporțional cu rezultatul de la ultimele două alegeri. Astfel, județele cu un rezultat mai bun vor trimite mai mulți delegați la Congres.

Convocarea Congresului va fi făcută de Consiliul Național care va avea loc duminică. Înaintea congresului, liberalii vor organiza alegeri la nivel local, apoi la nivel județean.

„Procedura de convocare a congresului va fi finalizată duminică, de Consiliul Național. Azi voi convoca Consiliul Național, ca președinte PNL, pentru a finaliza procedura de convocare a congresului”, conchide Orban.

Alegeri în PNL în septembrie

 

„Am stabilit calendarul de alegeri. Congresul PNL nu înseamnă doar alegerea conducerii naționale”, a anunțat Ludovic Orban, după ședința Biroului Executiv al PNL.

Potrivit acestuia, între 1 iunie și 15 iulie vor avea loc adunările generale ale organizațiilor locale, în perioada 1 iulie - 10 august vor fi organizate conferințele județene de alegeri, iar între 10 august și 25 septembrie va fi perioadă de 45 de zile pentru campania pentru congres.

Întrebat dacă adunările locale și congresul vor fi organizate în aer liber, Orban a spus: „Noi vom organiza congresul în funcție de situația epidemiologică. Ce pot să spun acum este că vom cere pentru participanți la toate adunările publice să fie vaccinați sau să aibă testul la zi. Dacă nu ne va permite reglementarea aferentă stării de alertă să ne organizăm în interior ne vom organiza în aer liber”.

Doar Orban și-a anunțat până acum candidatura pentru șefia PNL

 

Până acum, doar Ludovic Orban și-a anunțat public candidatura, el dorind un nou mandat de președinte al PNL. Premierul Florin Cîțu a refuzat să spună dacă va candida la funcția de președinte, rezumându-se să spună că va intra în cursă pentru o poziție superioară celei de vicepreședinte, ceea ce înseamnă că va candida fie pentru funcția de președinte, fie pentru cea de prim-vicepreședinte.

Florin Cîțu a declarat, marți, că în mod sigur va candida la o funcție în congresul PNL. Întrebat dacă "are loc de Ludovic Orban", care recent a susținut că este cel mai bun cunoscător al PNL și, în general, al țării, Cîțu a răspuns că "este loc pentru toată lumea" și că "sunt multe funcții supreme".

În legătură cu susținerea declarată public de Emil Boc, premierul a precizat că actualul primar al municipiului Cluj-Napoca este "un om cu experiență politică foarte mare", iar afirmațiile acestuia îl onorează și responsabilizează: "E un om care a trecut printr-o criză economică în 2009. Discutăm foarte mult".

Boc a precizat recent că din punctul său de vedere "Florin Cîțu este viitorul și poate duce partidul și România spre Europa", potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel