Conceptul românesc de „shaorma cu de toate” a ajuns până la Londra. Romanii au testat-o gratis la deschidere

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Conceptul românesc de „shaorma cu de toate” a cucerit Londra: un restaurant de cinci stele se deschide azi în Burnt Oak, iar românii care vin la inaugurare primesc shaorma gratis.

La doi ani după ce un bucureștean, Samir Călin. a început să vândă shaorma într-o tarabă din Harrow, povestea gustului autentic românesc atinge un nou apogeu în capitala britanică. În asociere cu gălățeanca Iulia Andreea Bunea, proprietara Braseriei Timișoreana din Burnt Oak, Samir lansează restaurantul „Șaorma cu de toate”, o locație care promite să devină un reper în gastronomia românească din diaspora.

„Când Pescobar a deschis, m-am dus să-l susțin. Mi-ar plăcea să vină și el la noi, să vadă ce-am făcut aici”, a declarat Samir Călin pentru Anunțul UK, făcând referire la celebrul antreprenor din Camden Market.


Shaorma gratis pentru toți românii care vin la deschidere

Marea inaugurare a avut loc sâmbătă, la ora 12:00, pe Burnt Oak Broadway nr. 121, în inima uneia dintre cele mai românești suburbii ale Londrei. Restaurantul este amplasat strategic între Patiseria Română și fast-food-ul indian Peri Peri.

„Până la ora 13:00, vom da câte o shaorma gratis tuturor celor care ne calcă pragul”, promite Samir Calin, hotărât să lase o primă impresie de neuitat în comunitatea locală. Este o ofertă fără precedent, pe care nici măcar Pescobar nu a oferit-o la deschiderea Octopus Kebab.


O investiție de aproape 300.000 de lire

Partenerii au investit 280.000 de lire sterline în amenajarea și lansarea noii locații, un spațiu care a aparținut anterior unui alt român cu o poveste impresionantă: Ovidiu Șarpe, unul dintre pionierii antreprenoriatului românesc în Marea Britanie.

„Îi mulțumesc domnului Ovidiu Șarpe pentru faptul că am reușit să ajungem la o înțelegere în privința spațiului. Este un om cu suflet mare, care a ajutat foarte mulți români veniți în Marea Britanie”, a transmis Samir, subliniind impactul profund pe care l-a avut Șarpe în comunitatea românească.


De la Harrow la Burnt Oak: ascensiunea unei idei simple

Brandul „Șaorma cu de toate” a prins viață în 2023, într-o rulotă simplă din Harrow. Într-o perioadă în care gustul autentic românesc era tot mai căutat în Nord-Vestul Londrei, shaorma lui Samir a devenit rapid un hit printre români. Clienții fideli, rețetele tradiționale reinterpretate și spiritul antreprenorial l-au împins pe Samir să viseze mai departe.

Colaborarea cu Iulia Andreea Bunea a venit firesc. Braseria Timișoreana din Burnt Oak, deja un punct de atracție pentru românii din zonă, i-a oferit lui Samir cadrul perfect pentru extindere.


Burnt Oak - cartierul românilor din Londra

Noua locație „Șaorma cu de toate” nu putea fi aleasă mai bine. În Burnt Oak, Limba Română este a doua cea mai vorbită limbă după Engleză, iar magazinele și restaurantele românești colorează zilnic peisajul urban. Deschiderea restaurantului reprezintă un nou capitol în consolidarea identității culinare românești în Londra.

Samir și Iulia îi așteaptă pe românii din Londra cu arome familiare, ingrediente proaspete și un strop de mândrie românească. Iar pentru cei care ajung până la 13:00, gustul copilăriei vine cu o porție mare… și gratuită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

pixel