Comunitatea românilor din Italia, jignită după scandalul divorțului televizat al unui român: „Materialul, grotesc și nepotrivit“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Comunitatea românilor din Viterbo, Italia, intervine după difuzarea unei ediții din emisiunea Forum, difuzată ieri de o televiziune din Italia. Ediția, denumită „ciocnirea culturilor“, prezenta cazul divorțului cu scântei dintre un român și soția sa, cu implicarea părinților din România ai bărbatului, în custodia cărora se află fetița celor doi.

Fernanda cere separarea cu taxă de soțul ei Virgil, custodia exclusivă a fiicei mai mici, indemnizația de întreținere și repatrierea imediată a copilului, care locuiește în România cu bunica ei paternă. 

Acesta este, pe scurt, cazul discutat în emisnea Forum din 23 martie, la televiziunea Virgilio (Mediaset), prezentată de Barbara Palombelli. În cadrul emisiunii, doi concurenți încredințează soluția litigiului lor unui judecător arbitru. Românii din Viterbo reclamă titulatura oferită de realizatorii emisiunii cazului în care ste dezbătut divorțul dintre un român, Virgil, și soția sa, Fernanda, pe care l-au denumit „Ciocnirea culturilor“.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App atunci când se întâmplă ceva important care privește românii din Italia, puteți intra în grupul de Whats App al cititorilor fideli din Diaspora ai StiriDiaspora, accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N) 

Comunitatea românilor din Italia, intervenție în cazul divorțului televizat al unui român

 

„VITERBO - 23 martie, program de televiziune, Forum. Nu este o „ciocnire a culturilor”, ci o ciocnire între doi indivizi. Contestăm montarea care a fost făcută astăzi în programul de televiziune Forum.

Ceea ce a fost prezentat astăzi nu are nimic în comun cu credința, cultura, cultura civică a românilor etc. Nu permitem ca valorile unei națiuni să fie condiționate de un individ. Găsim toată punerea în scenă, precum și materialul despre bunicii paterni, grotesc și nepotrivit.

2. -imagine fara descriere- (divort-roman-italia-forum.png)

Dragi redactori, caprele sunt capre oriunde s-ar afla, nu diferă de la o națiune la alta. Astfel de cazuri se găsesc peste tot în lume, orice societate are excepțiile sale (uitați-vă doar câte femei sunt ucise în fiecare zi). Fără a acuza pe nimeni, dar în programul de astăzi nu ați făcut altceva decât să limitați cultura, credința unui popor la nivelul unui individ. 

Solicităm respectuos clarificări în acest sens.

PS. Pentru viitorii protagoniști aspiranți: în tot ceea ce faceți, în primul rând reprezentați o națiune și apoi veniți ...“, este mesajul comunității românilor din Viterbo către producătorii emisiunii Forum, preluat de tusciatimes.eu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel