Comunitatea românilor din Germania, protest mamut: Cei 7 copii ai familiei Furdui, dați în familii adoptive separate

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

350 de persoane au ieșit să protesteze în fața parlamentului de stat de la Hanovra, Germania, după ce Biroul de asistență socială a tinerilor (Jugendamt) i-a luat de la Walsrode pe toți cei șapte copii ai unei familii de români și i-a plasat pe unii dintre ei separat în familiile adoptive.

Potrivit poliției din Hannover, aproximativ 350 de persoane au manifestat sâmbătă după-amiază pentru o familie creștină română din Walsrode pe Hannah-Arendt-Platz, chiar vizavi de parlamentul de stat din Saxonia Inferioară (Niedersachsen).

Comunitatea românilor din Germania, protest mamut

 

Acțiunea comunității de români a venit după ce biroul responsabil pentru protecția tinerilor (Jugendamt) a luat in custodia statului pe toți cei șapte copii ai familiei Furdui, iar pe unii dintre ei i-au plasat separat în familii adoptive. Cazul a făcut deja valuri în Germania, România dar și în plan internațional – și a fost interpretat de manifestanți ca o lovitură a unei autorități împotriva unei familii din România. Mitingul de protest a fost organizat de biserica penticostală română Biserica Română Filadelfia din Hannover.

Vezi mai multe: Nou caz revoltător în Germania. Cei 7 copii ai familiei Furdui, luați de Protecția Copilului: „Totul a fost rapid, abuziv, fără drept de apărare“

Chiar și politicienii Romanii au fost implicați în aflarea adevărului!

„Stop Jugendamt” era scris pe bannere de la protest în culorile drapelului german, „Copiii aparțin familiei” pot fi citite pe afișele amorsate cu vulturul federal. Unele dintre afișe arată și familia în sine – aparent o imagine din zilele fericite. Demonstranții au fost din toate colțurile Germaniei, Stuttgart, Nürnberg, Straubing, Düsseldorf, Villingen-Schwenningen, Hamburg dar și din Paris, Roma și Romania.

Vezi și: Germania. Românii care au rămas fără cei șapte copii, ajutați de politicieni

Protestatarilor li s-au adresat  Păstorii de la Bisericile Penticostale din Roma, Hannover, Düsseldorf dar și prieteni ai familie Furdui.  AEBS.org a fost alături că de fiecare dată când este vorba de copii și de drepturile omului, a luat cuvântul alături de cei prezentați mai sus expunând mai multe abuzuri ale acestei instituții (Jugendamt) dar și demersurile făcute până acum contra acestor abuzuri“, a declarat Erich Mocanu, fondatorul Asociației AEBS, care luptă pentru drepturile românilor din Germania și Austria.

Cei 7 copii ai familiei Furdui, dați în familii adoptive separate 

 

Potrivit organizatorilor, o delegație de politicieni români a încercat deja să medieze situația, la fel și consulul român de la Berlin. Potrivit organizatorilor, familia s-a mutat în Walsrode din Spania în urmă cu aproximativ trei ani pentru ași construi o viata noua. Acest lucru a fost, un succes, copiii sunt descriși ca fiind înzestrați din punct de vedere muzical dar și buni școlarii.

Băiatul de șaisprezece ani a făcut acuzații grave împotriva părințiilor unui psiholog școlar în urmă cu aproximativ cinci luni, încât toți copiii au fost luați în plasament. O astfel de măsură este cel mai strict mijloc al unui birou de asistență socială pentru tineret dacă suspectează bunăstarea unui copil. „Protestatarii acuza instituția Jugendamt (Protecția Copilului) că au ascultat de declarația unui copil ce acum s-a dovedit că are unele probleme psihice iar declaratile lui către psihologul școli, a fost un mod de a se răzbună pe părinți, pentru că dorea mai multă libertate. Această instituție, conform celor spuse de protestatari, ar fi trebuit întâi să verifice acele afirmații ale copilului și după o evaluare să între cu bocancii în viață acestei familii, aducând cu ei, tot ce e mai dureros, răpirea copiilor“, a precizat Erich Mocanu.

„Frații, care au fost luați brusc din familie, au fost grav traumatizați, iar unii dintre ei au fost tratați prost în familiile lor adoptive. Această situație se prelungește de cinci luni și va dura încă vreo câteva luni până la o ședință judecătorească. Familia vrea acum să se întoarcă în România – statul german ar trebui să predea copiii și să lase familia să plece, cer demonstranții“, precizează Erich Mocanu, potrivit erichmocanu.tv.

Potrivit organizatorilor, familia însăși nu vrea să comenteze public pentru a nu înrăutății situația, acesta fiind si sfatul avocatului.  Biroul de asistență socială pentru tineret nu a putut fi contactat în weekend pentru a obține o opinie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel