Comunitate din Italia, în doliu pentru Ela, o româncă de 47 de ani, mamă a patru băieți

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Doliu în Italia pentru Ela, o româncă de 47 de ani, mamă a patru băieți
Doliu în Italia pentru Ela, o româncă de 47 de ani, mamă a patru băieți

Comunitatea dintr-o zonă din Padova, Italia, este în doliu în urma stingerii tragice a unei românce de doar 47 de ani, care a pierdut lupta împotriva cancerului la sân după o bătălie îndelungată de patru ani. Ela era o mamă devotată a patru băieți, Samuel în vârstă de 20 de ani, Sebastian, Eric și Luis.

Tragedia a lovit familia dur, mai ales că în urmă cu doar două luni, aceștia se mutaseră în noua lor casă din Campodarsego. Cu toate acestea, Ela nu a avut ocazia să pășească în noua locuință, fiind spitalizată încă din noiembrie anul trecut, odată ce boala incurabilă a recidivat, conform presei străine.

Diagnosticată cu cancer la sân în 2020, Ela a trecut prin multiple tratamente și intervenții chirurgicale în speranța de a învinge boala. Cu toate acestea, în ciuda tuturor eforturilor, cancerul a revenit în noiembrie anul trecut, transformând viața familiei într-un adevărat coșmar.

 

Românca a lăsat în urmă patru copii îndurerați

 

Soțul ei, Davide Stefani, un om respectat și apreciat în comunitate pentru afacerea sa de construcții, acum se confruntă cu durerea pierderii soției și cu responsabilitatea de a crește cei patru copii singur. Relația lor de dragoste lor a fost una care a început cu mulți ani în urmă, în timpul unui pelerinaj spiritual în Franța și s-a transformat într-o căsătorie puternică și dedicată în Italia.

Ela, care avea o diplomă în limbi străine, și-a găsit un scop în slujba sa de mediator cultural pentru comunitatea românească din zona Padua Superioară, fiind apreciată și respectată de toți cei care au cunoscut-o.

Preotul paroh din Campodarsego, Don Enrico Piccolo, a adus omagiu lui Ela ca fiind o persoană bună și rafinată, iar comunitățile din Campodarsego și Villanova s-au unit pentru a-i aduce un ultim omagiu mamei iubitoare în cadrul funeraliilor care au avut loc la biserica din Campodarsego.

Astăzi, comunitatea este în doliu pentru a susține familia în aceste momente dificile și pentru a onora memoria unei românce puternice și iubitoare care va rămâne mereu în inimile celor care au cunoscut-o.

 

------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel