Comisar european român - întâlnire cu Papa Francisc

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

Comisarul european Corina Crețu va avea o întâlnire cu Sanctitatea Sa Papa Francisc.

Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională, va efectua, în perioada 9-14 mai, o vizită oficială în Italia. În cadrul acestei deplasări se va discuta modul în care investițiile cu finanțare europeană din prezent creează premizele unei politici de coeziune puternice în viitor.

În prima parte a vizitei, înaltul oficial european va avea întâlniri cu Sanctitatea Sa, Papa Francisc, cu dna Virginia Raggi, primarul orașului Roma, capitala Italiei, și cu dl. Nicola Zingaretti, președintele regiunii Lazio. În a doua parte a vizitei, comisarul Crețu va susține un discurs pe tema solidarității europene și a bugetului UE în cadrul conferinței despre Starea Uniunii 2018 (link is external), va avea un dialog cu cetățenii și se va întâlni cu dl. Enrico Rossi, președintele regiunii Toscana, și cu dl. Dario Nardella, primarul orașului Florența.

Asistența necesară tuturor statelor membre pentru proiectele cu fonduri UE

'Anul acesta ziua de 9 mai, Ziua Europei, are pentru mine o încărcătura spirituală aparte, deoarece voi avea bucuria de a mă întâlni cu Sanctitatea Sa, Papa Francisc. Totodată, voi avea discuții și cu reprezentanții corpului diplomatic din cele 28 de state membre UE, acreditați la Roma.

În întâlnirile pe care le voi avea cu autoritățile locale și regionale voi sublinia faptul că implementarea rapidă și riguroasă a programelor de finanțare 2014-2020 este esențială pentru negocierile ce vor avea loc asupra viitorului buget pe termen lung al UE și a politicii de coeziune. Eu și colegii mei suntem pregătiți să oferim asistența necesară tuturor statelor membre pentru ca proiectele cu fonduri UE să aducă beneficii concrete în viața de zi cu zi a europenilor', a declarat comisarul pentru politică regională înainte de deplasarea în Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel