Comisar European. Candidatura lui Victor Negrescu, RESPINSĂ

Narcis Popa |
Data publicării:

Candidatura lui Victor Negrescu pentru funcția de comisar european din partea României a fost respinsă, informează Digi 24. 

Conform sursei citate, respingerea candidaturii lui Victor Negrescu nu ar avea legătură cu reputația acestuia, ci doar cu faptul că decizia de nominalizare nu a fost făcută în acord cu președintele României. Formula folosită de Comisia Europeană este că "propunerea nu este acceptabilă".

Dacă respingerea candidaturii lui Victor Negrescu se va oficializa, este cea de-a treia respingere pe care România o primește din partea Uniunii Europene.

Mai mult decât atât, noul președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a precizat de nenumărate ori că așteaptă din partea României să nominalizeze o femeie pentru a fi respectată paritatea de gen. Cu toate acestea, după respingerea lui Dan Nica, Viorica Dăncilă a nominalizat din nou un bărbat.

Conform ultimelor informații din această seară, Viorica Dăncilă ar fi încercat să o convingă pe Gabriela Firea să fie propunerea de comisar european, însă primarul Bucureștiului nu a acceptat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel