Coloane de camioane la intrarea şi ieşirea din ţară, prin punctele de trecere a frontierei cu Ungaria

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Este aglomerație la punctele de trecere a frontierei cu Ungaria. 

Coloane de camioane sunt formate, joi, în principalele puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, atât pe sensul de intrare, cât şi pe ieşire din România, la Nădlac II pe lângă traficul intens fiind şi o problemă legată de insuficienţa poliţiştilor ungari.

Conform aplicaţiei online de monitorizare a traficului la frontiere, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, cel mai tranzitat din vestul ţării, se aştepată în coloană cel puţin 220 de minute pentru a se intra în România. Sunt deschise doar două artere pentru traficul greu, pentru că sunt insuficienţi poliţişti de frontieră ungari la posturi.

"Lipsă personal autorităţi de frontieră maghiare; număr mare de vehicule prezente la verificările de frontieră pe ambele sensuri; intrarea în uz a noului sistem informatic aparţinând autorităţilor maghiare", sunt motivele formării de coloane de camioane, precizează site-ul Poliţiei de Frontieră.

Coloană de aproximativ cinci kilometri



Conform poliţiştilor locali din Nădlac, pe autostrada pan-europeană s-a format o coloană de aproximativ cinci kilometri înainte de PTF Nădlac II, dar sursa nu a putut preciza care este situaţia pe teritoriul ţării vecine, adică pe sensul de intrare în ţara noastră.

Site-ul Poliţiei de Frontieră menţionează un timp de aşteptare pentru traficul greu, pentru ieşirea din România, de 150 de minute, la Nădlac II, unde sunt deschise doar două artere de control.

Se aşteaptă aproape patru ore



La Vărşand, se aşteaptă aproape patru ore pe cele trei artere de ieşire din ţară destinate traficului greu, în timp ce în judeţul Bihor, la Borş I şi Borş II, se aşteaptă 150 - 160 de minute. În Satu Mare, la PTF Petea, timpul de aşteptare ajunge la 180 de minute.

La intrarea în România prin PTF Nădlac I se aşteaptă cel puţin 80 de minute, în timp ce la Borş I, Borş II şi Petea timpii de aşteptare sunt de aproximativ 40 de minute.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au precizat, la solicitarea Agerpres, că nu sunt probleme în cazul traficului uşor sau turistic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel