Colectiv, incendiu. Protest de amploare la trei ani de la eveniment

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Barcelona 10.01.2016  Politica Debate de investidura del nuevo President de la Generalitat Carles Puigdemont, en la foto besando a su esposa. FOTO  RICARD CUGAT
Barcelona 10.01.2016 Politica Debate de investidura del nuevo President de la Generalitat Carles Puigdemont, en la foto besando a su esposa. FOTO RICARD CUGAT

Rudele și prietenii victimelor din incedindiul de la fostul club Colectiv pregătesc un protest de amploare la trei ani de la tragicul incindent.

Incendiul în care și-au pierdut viața 64 de tineri nu a fost uitat de cei care au fost legați într-o formă sau alta de destinele celor care au sfârșit tragic în noaptea de 30 octombrie 2015. La trei ani de la acest eveniment, aceștia constată că nu s-a schimbat nimic esențial în România care a permis producerea unei astfel de tragedii și au anunțat că pe 30 noiembrie invită românii la protest. "Drama din clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015, a îngenuncheat o Românie întreagă. Au fost lacrimi, au fost strigăte disperate, proteste, schimbări de Guverne și multă suferință. Părinții și rudele celor 64 de persoane care și-au pierdut viața în clubul groazei au pornit în căutarea dreptății.

În urma incendiului din clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, între care 27 înnoaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate, printre aceştia fiind fotografi, artişti, olimpici şi studenţi străini.

Incendiul din 30 octombrie 2015 a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul ”Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei.", au scris Facebook cei care au creat evenimentul "#COLECTIV , au trecut 3 ani si nimic nu s-a schimbat!"

Protestul se va desfășura între orele 17.00 și 22.00 pe 30 octombrie în Piața Universității și deja și-au anunțat prezența 700 de persoane. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel