Coincidenţă sinistră în accidentul aviatic din Milano, în care au murit doi români

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Coincidenţă sinistră. Accidentul aviatic din Milano s-a petrecut pe strada care dă numele celei mai mari tragedii aviatice din istoria Italiei.

Dan Petrescu, unul dintre cei mai bogaţi români, şi-a pierdut viaţa, împreună cu familia sa, în accidentul aviatic de la Milano.

Avionul în care se afla s-a prăbuşit peste o clădire goală, în curs de renovare, în zona San Donato, lângă staţia de metrou de pe strada 8 octombrie 2001.

Ca o sinistră coincidenţă însă, numele acestei străzi a fost dat pentru a comemora cea mai mare tragedie aeriană civilă din istoria Italiei, tragedia Linate.

Coincidenţă sinistră în accidentul aviatic din Milano



Acum 20 ani, în dimineaţa zilei de 8 octombrie, un avion al companiei Scandinavian Airlines care transporta spre Danemarca 110 pasageri s-a ciocnit cu un business jet cu patru pasageri la bord.

În urma coliziunii, toate cele 114 persoane au murit pe loc, plus alţi patru angajaţi ai companiei care administra aeroportul.

Printre victimele acelei tragedii s-a aflat şi un cetăţean român, dar şi un italian născut chiar în San Donato, pe strada unde duminică s-a prăbuşit avionul în care se afla miliardarul român şi în memoria căruia a fost dat numele străzii, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel