Cocaină de 10.000 de euro, ascunsă în rezervorul mașinii. DIICOT a intrat pe fir

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Doi dealeri extrem de influenți au fost demascați după ce anchetatorii au reușit să prindă patru persoane care au adus în țară, din Germania, cocaină de 10.000 euro, ascunsă în rezervorul unei mașini. 

Conform DIICOT, în județul Călărași și-au desfășurat activitatea infracțională în domeniul traficului de droguri de mare risc (cocaină), 2 dealeri extrem de influenți și potenți din punct de vedere financiar.

Din probe a reieșit că unul dintre inculpați a introdus în țară, la intervale regulate de timp, cocaină pe care a vândut-o consumatorilor și traficanților de pe raza municipiului Călărași, la prețul de 100 de euro/gram.

Inculpatul nu vindea marfa direct consumatorilor, ci prin intermediari, persoane de încredere, evitând astfel riscul de a fi descoperit și tras la răspundere penală, transmite Mediafax.

În luna august 2020, cei doi dealeri au stabilit să cumpere cocaină din Germania, în valoare de 10.000 de euro și au identificat o persoană care, în schimbul sumei de 500 de euro, să îl ajute să introducă în țară cocaina.

În weekend, procurorii DIICOT Călărași și polițiștii au prins în București patri persoane după ce s-ar fi întors din Germania, cu două autoturisme și au ascuns în rezervorul unuia dintre acestea, două PET-uri cu 400 de grame de cocaină.

La aceeași dată, anchetatorii au făcut cinci percheziții domiciliare în Călărași, în urma cărora au fost ridicate sumele de 44.250 de lei, 7.050 de euro, 300 de dolari, o doză de cocaină, mai multe telefoane mobile și cartele.

Tribunalul Călărași a dispus arestarea preventivă a celor 4 inculpați și arestarea în lipsă a altor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel