CNCAV: Un român a murit la fiecare 8 minute în ultimele 24 de ore din cauza COVID-19

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român a murit la fiecare 8 minute în ultimele 24 de ore, din cauza COVID-19, anunță platforma RO-vaccinare pe Facebook, care precizează că au fost 184 de pacienți decedați.

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea anunţă sâmbătă, în contextul protestelor din Bucureşti, că un român a murit la fiecare 8 minute din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore.

Mesajul este transmis într-o postare de pe pagina de Facebook Ro Vaccinare, fiind însoţit de două fotografii, una dintr-o unitate de primiri urgenţe şi alta de la protestele de stradă din Capitală.

Un român a murit la fiecare 8 minute în ultimele 24 de ore din cauza COVID-19

 

"În aceste momente, cu aceeaşi credinţă, sute de medici luptă pentru salvarea vieţilor unor pacienţi cu forme severe de COVID-19. Un român a murit la fiecare 8 minute în ultimele 24 de ore, tot din cauza COVID-19 (184 de pacienţi decedaţi). Din cei 184 de pacienţi decedaţi, 170 erau nevaccinaţi (92%). 1.412 persoane sunt internate la ATI, din care 20 sunt minori. 11.328 de persoane sunt internate pe secţii, din care 325 sunt minori. Acesta este bilanţul COVID-19 din ultimele 24 de ore! Până când??? Vă rugăm: ascultaţi sfatul medicilor", se menţionează în postare.

Conform aceleiaşi surse, vaccinarea rămâne cea mai la îndemână metodă de protecţie împotriva COVID-19.

"Prin vaccinare împotriva COVID-19: se reduce riscul de infectare; se reduce riscul de transmitere a virusului; se reduce considerabil riscul de spitalizare; se reduce considerabil riscul de deces", se mai arată în postare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel