Dorina Rusu, membru CNA, sesizare după "asasinarea" lui Dragnea

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Dorina Rusu, membră a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), s-a autosesizat după ce Liviu Dragnea a declarat la Antena 3 că patru asasini au vrut să-i vină de hac. Dorina Rusu acuză lipsa de reacţie a moderatoarei Alessandra Stoicescu la „afirmaţiile iresponsabile“ și consideră că CNA este o instituție „nefuncţională şi lipsită de eficienţă“, potrivit unui comunicat de presă.

„Moderatoarea emisiunii nu i-a cerut nicio dovadă în sprijinul acestei afirmatii de o gravitate extremă”, a menționat Dorina Rusu. 

„Când un politician face afirmatii iresponsabile într-o emisiune de televiziune, moderatorul este obligat să-l readucă cu picioarele pe pământ, dar acest lucru nu s-a întâmplat în emisiunea de la Antena 3”, spune Dorina Rusu.

Dorina Rusu menționează în același comunicat că s-a autosesizat și că speră ca emisiunea să fie analizată într-un timp cât mai scurt. „Din păcate, CNA este una dintre institutiile nefunctionale si lipsite de eficientă din aceasta tara. Cred ca avem o responsabilitate mare pentru felul in care arata peisajul mediatic si chiar pentru felul in care arata azi viata publica din România”, a încheiat Dorina Rusu.  

Comunicatul integral al Dorina Rusu, membru CNA: 

Ieri seară am asistat la Antena 3 la un spectacol care va rămâne unul de tristă amintire în istoria, oricum tristă, a televiziunii din România. Presedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat în direct si la o oră de vârf că anul trecut au venit în România patru străini care au stat trei săptămâni la un hotel celebru, cu scopul de a-l asasina.

Moderatoarea emisiunii nu i-a cerut nicio dovadă în sprijinul acestei afirmatii de o gravitate extremă. Mai mult, ea a sugerat că cel care i-a plătit pe asasini a fost George Soros, iar al treilea om în stat a lăsat să se înteleagă că într-adevăr miliardarul american a fost cel care a pus la cale planul pentru asasinarea sa.

Când un politician face afirmatii iresponsabile într-o emisiune de televiziune, moderatorul este obligat să-l readucă cu picioarele pe pământ, dar acest lucru nu s-a întâmplat în emisiunea de la Antena 3. Dimpotrivă, felul în care au decurs discutiile au arătat că interviul a făcut parte dintr-un plan de a deturna atentia publicului de la abuzurile de pe 10 august.

Afirmatiile potrivit cărora pe 10 august a fost o încercare de lovitură de stat, că lui Klaus Iohannis si partidelor de opozitie le place violenta, ca presedintele vrea sa-l elimine din politică, ca multinationalele au finantat protestul, fac parte, în mod evident, dintr-un plan de dezinformare, dar nu au fost în niciun fel puse la îndoială sau contracarate de moderatoarea emisiunii. Prin felul în care si-a exercitat atributiile, aceasta le-a venit în întâmpinare sau chiar le-a provocat.

M-am autosesizat, desigur, în legătură cu această emisiune si sper să se discute într-un timp cât e posibil de scurt. Din păcate, CNA este una dintre institutiile nefunctionale si lipsite de eficientă din aceasta tara. Cred ca avem o responsabilitate mare pentru felul in care arata peisajul mediatic si chiar pentru felul in care arata azi viata publica din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel