Ciucu anunță că PNL nu-i retrage sprijinului lui Nicușor Dan pentru a nu-i permite să se victimizeze la final de mandat

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, a declarat, miercuri, că este "prematură" o evaluare administrativă a primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, adăugând că retragerea sprijinului liberalilor pentru acesta în pragul iernii i-ar permite să se transforme "într-o victimă competentă".

"Avem foarte multe variabile ale puterii la nivelul consiliilor, Primăriei generale şi ale sectoarelor. Nu există în Bucureşti, în acest moment, după ce avem coaliţia cu PSD, o unitate de acţiune, ci doar alianţe conjuncturale. La Primăria Generală avem un independent pe care noi l-am susţinut şi căruia i-am finanţat campania electorală cu bani foarte mulţi. (...) Avem o alianţă cu USR. Câte sectoare, atâtea experienţe. Ele sunt aşa, pe un spectru. La Sectorul 1 se zice că avem cea mai proastă relaţie în Consiliul local. Şi urmează un spectru care variază până la Sectorul 6 despre care se zice că avem cea mai bună relaţie", a afirmat Ciucu, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL Bucureşti.

Potrivit primarului Sectorului 6, liberalii îi asigură lui Nicuşor Dan majoritatea în CGMB şi este normal cât timp fac acest lucru să aibă "întrebări şi semne de exclamaţie" atunci când lucrurile nu se întâmplă aşa cum se aşteptau.

Ciucu îl compară pe Nicușor Dan cu Clotilde Armand



"Nu o să-i fac o evaluare administrativă în acest moment, pentru că, dacă aş face acest lucru, s-ar putea la un moment dat să se pună problema retragerii sprijinului lui Nicuşor Dan, ceea ce s-a vorbit foarte mult în spaţiul public şi în PNL în ultimul timp. Nu este o noutate. Opinia mea este că, dacă i-am retrage sprijinul politic lui Nicuşor Dan în acest moment, ar fi o greşeală, pentru că l-am transforma într-o victimă competentă, ca la Sectorul 1. Acolo există parţial impresia că doamna primar este o victimă competentă, ceea ce nu este. Nu dorim să punem această ipostază pe Nicuşor Dan. Nu poţi să laşi Capitala fără o majoritate şi să îi oferi o portiţă de scăpare în cazul în care nu ar performa. Atenţie! Nu zic că nu performează. Trebuie să existe acest timp pe care orice primar ar trebui să îl aibă la dispoziţie să demonstreze că poate. 99% dintre proiectele propuse s-au votat. Deci, nu va exista niciodată argumentul că nu a putut că nu l-a ajutat PNL", a explicat Ciucu.

El a subliniat că, până în prezent, Nicuşor Dan a primit toată susţinerea de care a avut nevoie.

"Vine iarna şi ar fi absurd în pragul iernii să i se retragă sprijinul şi să zică - 'nu am putut pentru că PNL mi-a retras sprijinul'", a completat Ciprian Ciucu.

"Este prematur. Noi avem o evaluare, dar ar fi mult mai bine să amânăm acest moment pentru primăvară sau începutul verii viitoare. Este bine să treacă iarna în linişte (...) şi să explice ce a putut să facă şi ceea ce nu a putut să facă. Din punctul meu de vedere, nu este acesta momentul", a punctat liberalul, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel