Ciucă, despre decizia din cazul Colectiv: Se execută, nu se discută. Pacienții arși, tratați afară

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Sentința din dosarul Colectiv „se execută și nu se discută”, spune premierul Nicolae Ciucă. El spune că faptul că România nu are un spital de mari arși se înscrie „în lipsa de realizări pe care țara noastră le are”, iar pacienții cu arsuri sunt tratați în continuare în alte țări.

„Decizia a fost luată joi de instanță și este o decizie care trebuie respectată. Se execută și nu se discută. Faptul că astăzi nu avem un spital de mari arși se înscrie, practic, în lipsa de realizări pe care țara noastră le are, nu numai în spitalul de mari arși, ci și în celelalte proiecte pe care noi am gândit că trebuie înfăptuite în dezvoltarea sistemului medical”, spune Nicolae Ciucă.

Potrivit premierului, sunt două elemente fundamentale pentru continuarea dezvoltării României.

„Dezvoltarea sistemului de educație și dezvoltarea sistemului săanitar, astfel încât să putem să asigurăm sănătatea cetățenilor noștri. Până în acest moment este cât se poate de ușor de realizat că nu am făcut pași importanți către obiectivul de realizare a spitalelor. Au fost promise și opt spitale, de la opt au rămas trei...

Am discutat într-o ședință de guvern - e obligatoriu la nivelul Ministerului Sănătății să se înființeze acea agenție de dezvoltare a infrastructurii spitalicești. Faptul că nu avem un spital de arși... În acest moment, cazurile grave și când avem un număr de persoane care suferă astfel de accidente, ei sunt tratați în alte țări. Nu pot promite un spital de arși într-un an sau doi”, conchide Ciucă.

Ciucă, despre decizia din cazul Colectiv: Se execută, nu se discută. Pacienții arși, tratați afară

 

Judecătorii Curții de Apel Bucureşti au pronunțat astăzi decizia finală în cazul dosarului Colectiv, după șase ani de procese. Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.  În mare parte este vorba de pedepse înjumătățite față de decizia din fond.

Instanţa a admis apelul, în urma căruia pedeapsa lui Cristian Piedone a fost redusă la 4 ani cu executare. Totodată, prin decizia de joi, instanța îi interzice lui Piedone, ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 5 ani.

Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4, a fost condamnat la 4 ani, față de 8 ani și 6 luni cât a fost pedeapsa pe fond.

Alin Anastasescu, patronul clubului Colectiv a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare, la fel ca și pe fond.

Pentru Paul Gancea, alt patron Colectiv, Curtea de Apel București (CAB) a decis 6 ani și 4 luni de închisoare, față de 11 ani și 8 luni pe fond. În cazul lui Costin Mincu, al treilea patron, el va petrece 8 ani după gratii, față de 11 ani și 8 luni, pe fond.

Decizie definitivă în dosarul „Colectiv”. Piedone şi patronii clubului, condamnaţi la închisoare

 

Administratorul firmei de artificii, care a și decedat între timp, Daniela Niță, pedeapsa este de 12 ani și 8 luni. Cristian Niță, patronul firmei de artificii are, însă, de executat, 2 ani și 6 luni cu suspendare, față de 3 ani și 6 luni pe fond.

Și pirotehniștii au mai puțin de executat.

Pedeapsa în cazul lui Viorel Zaharia scade la 6 ani și 10 luni față de 9 ani și 8 luni pe fond. În cazul lui Marian Moise scade la 6 ani și 10 luni față de 10 ani, cât a luat pe fond.

Și în cazul pompierilor sunt pedepse reduse. George Petrică Matei are de executat 8 ani și 8 luni fațe de 9 ani și 2 luni, iar Antonina Radu are de executat 8 ani și 8 luni față de 9 ani și 2 luni.

Fostele angajate ale Primăriei Sectorului 4, Aurelia Iofciu și Larisa Luminita Ganea au fost achitat, după ce, pe fond au luat 8 ani, respectiv 7 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel