Ciucă a anunțat clar cu cât vor crește pensiile. Procentul a fost stabilit. "Nu putem mai mult"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat cu cât vor crește pensiile. Procentul a fost deja stabilit. 

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că a discutat în PNL că procentul cu care se pot majora pensiile trebuie să fie acela prin care nu se produce un deficit mai mare la buget, menţionând că, în acest moment, limita de creştere este de aproximativ 11%.

"Am discutat şi în PNL, procentul cu care putem creşte pensiile trebuie să fie acela cu care nu producem un deficit mai mare pe bugetul de pensii. Ca atare, în acest moment, limita la care ne referim este de aproximativ 11%", a precizat Ciucă.

El a spus că au venit propuneri din mai multe direcţii, de la mai mulţi oameni.

"Noi suntem datori să ne păstrăm responsabilitatea şi să venim cu acele propuneri care într-adevăr sunt sustenabile pe bugetul de stat", a menţionat premierul.

Majorarea salariului minim pe economie



În privinţa majorării la 3.000 lei a salariului minim pe economie, Ciucă a spus că această propunere a fost susţinută de toţi.

"A fost făcută de către noi toţi, pentru că ne-am ghidat după ceea ce putem să facem din punct de vedere al bugetului. Deci, asta putem să ne permitem. (...) Am susţinut-o de la început, am şi venit cu propuneri", a mai spus Ciucă.

Partidul Naţional Liberal a venit inclusiv cu propunerea de scutire de taxe a pensiilor care ating pragul de 3.000 lei, a mai spus premierul, adăugând că acest lucru "nu s-a întâmplat, pentru că produce efecte în lanţ şi practic se aplică pe tot sistemul de pensii".

"Nu am finalizat acest proces pentru că, în continuare, la Ministerul Muncii există grupul de lucru care trebuie să vină cu propunere concrete pe cifre, discutăm pe cifre concrete, ca să nu vorbim de tot felul de ipoteze care în final nu fac altceva decât induc aşteptări şi amăgire ulterior că nu se pot realiza", a mai spus Ciucă.

 

Cîțu spunea că pensiile pot crește și cu 15% 

 

"Marcel Ciolacu, stai acasă! Pensiile pot să crească și cu 15% în 2023 și nu se depășește ținta de 9.4% din PIB stabilită în PNRR. Românii trebuie să știe că există spațiu pana în țintă dar lipsește apetitul psd-iștilor pentru reformă. Marcel Ciolacu ar face bine să stea acasă și să facă reformele din PNRR și nu să cheltuiască banii românilor pe călătorii la Bruxelles. Terminați cu propaganda/manipulările și treceți la muncă. În câteva luni trebuie să fie în vigoare legea care diminuează cheltuielile cu pensiile speciale iar la finalul trimestrului I din 2023 trebuie să fie în VIGOARE reforma pensiilor," este mesajul lui Florin Cîțu. 

Mesajul lui Florin Cîțu vine ca urmare a discursului public pe care l-a avut Marcel Ciolacu și ceilalți lideri ai PSD care spun că PNRR-ul nu va mai permite mărirea pensiilor. Tot astăzi, Ciolacu a anunțat că va merge la Bruxelles cu premierul Nicolae Ciucă pentru negocieri cu Comisia Europeană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel