Florin Cîțu: Situația este atât de gravă pentru că PSD este incapabil, fură sau pentru că are alte ordine?

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Florin Cîțu, atac dur către PSD: Situația este atât de gravă pentru că PSD este incapabil, fură sau pentru că are alte ordine?
Florin Cîțu, atac dur către PSD: Situația este atât de gravă pentru că PSD este incapabil, fură sau pentru că are alte ordine?

Florin Cîțu a vorbit despre datoriile mari pe care le are România și despre împrumuturile pe care Ministerul Finanțelor le ia cu dobânzi de 8, 9%, sau chiar mai mari. Totodată, el a criticat conducerea PSD, spunând că trebuia să acționeze mai repede peentru a nu ajunge aici, deoarece „așa arată subminarea economiei naționale”.

Cîțu: „PSD TREBUIE să vină în față românilor și să le explice ce se întâmplă cu banii lor”

 

„PSD trebuie să vină în față românilor și să le explice ce se întâmplă cu banii lor și de ce îngroapă țara în datorii! Foarte important, Ministerul Finanțelor CONFIRMĂ - guvernarea liberală a avut un deficit bugetar mai mic! Astfel, ne-am împrumutat mai puțin la dobânzi mult mai mici decât o face PSD anul acesta.

Deficit bugetar în 2021 - 79,9 miliarde lei iar în 2022 estimat la 80,1 miliarde lei, înainte de rectificarea bugetară. Ministerul Finanțelor a publicat la începutul anului suma pe care trebuia să o împrumute pentru a acoperi împrumuturile făcute tot de PSD în 8 ani de guvernare + deficitul bugetar pentru 2022. Niciun împrumut din perioada de guvernare liberală nu este scadent în 2022.” declară Florin Cițu într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

 

2. Foto: Face... (310037151_655523399473651_8788357280031827259_n.jpg)

 

„Cum arătau cifrele la începutul anului? Din start dezastru”

 

„Ministerul Finanțelor/ PSD arăta că are nevoie în 2022 să împrumute 145,4 miliarde lei. Cu 13,6 (!!!)miliarde lei mai mult decât în timpul guvernării liberale din 2021. În fiecare lună Ministerul Finanțelor ne spune că încasările de venituri sunt extraordinare, peste așteptări/estimări. INS ne spune că economia crește peste așteptări. Ok, foarte bine.

Atunci de ce în luna iulie, înainte de rectificarea bugetară, suma pe care trebuie să o împrumute statul român în 2022 A CRESCUT de la 145, 4 miliarde lei la 148, 6 miliarde lei? Dacă toate merg așa bine de ce trebuie să mai împrumutăm 3,2 miliarde lei la dobânzi astronomice?”, continuă Florin Cițu.

 

„Situația este atât de gravă pentru că PSD este incapabil, fură sau pentru că are alte ordine?”

 

„Oricare ar fi motivul, așa arată subminarea economiei naționale. Dacă veniturile la buget au crescut așa cum se laudă Ministerul Finanțelor, dacă avem aproape 6 miliarde euro în conturi la BNR din PNRR și dacă INS are dreptate, atunci NU EXISTĂ NICIUN motiv pentru îngroparea României în datorii la dobânzile acestea.

Veniturile suplimentare la buget trebuiau folosite pentru reducerea gradului de îndatorare al României. Acesta este singurul comportament responsabil față de români.”, încheie postarea Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel