Cîțu: "Pensiile pot crește cu 15% în 2023". Mesaj pentru Ciolacu: "Stai acasă și nu mai cheltui banii românilor"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Florin Cîțu spune că există marjă pentru ca pensiile să poată fi mărite și cu 15% din 2023. 

Florin Cîțu spune că bani ar fi dacă PSD ar vrea să facă reforme cu adevărat. În acest sens, conform planului asumat în PNRR, legea care diminuează cheltuielile cu pensiile speciale ar trebui să intre foarte curând în vigoare, iar imediat la anul trebuie introdusă reforma pensiilor.

"Marcel Ciolacu, stai acasă! Pensiile pot să crească și cu 15% în 2023 și nu se depășește ținta de 9.4% din PIB stabilită în PNRR. Românii trebuie să știe că există spațiu pana în țintă dar lipsește apetitul psd-iștilor pentru reformă. Marcel Ciolacu ar face bine să stea acasă și să facă reformele din PNRR și nu să cheltuiască banii românilor pe călătorii la Bruxelles. Terminați cu propaganda/manipulările și treceți la muncă. În câteva luni trebuie să fie în vigoare legea care diminuează cheltuielile cu pensiile speciale iar la finalul trimestrului I din 2023 trebuie să fie în VIGOARE reforma pensiilor," este mesajul lui Florin Cîțu. 

Mesajul lui Florin Cîțu vine ca urmare a discursului public pe care l-a avut Marcel Ciolacu și ceilalți lideri ai PSD care spun că PNRR-ul nu va mai permite mărirea pensiilor. Tot astăzi, Ciolacu a anunțat că va merge la Bruxelles cu premierul Nicolae Ciucă pentru negocieri cu Comisia Europeană. 

Vezi și Amenzi uriașe pentru românii care cumpără aceste produse cu cardurile sociale

"Premierul colectează de la absolut toți miniștrii un draft cu care se va merge la Bruxelles pentru a se negocia. Este posibil ca atât domnul prim ministru cât și eu să mergem împreună să ducem aceste negocieri cu Comisia Europeană," a spus Marcel Ciolacu. 

 

Ciucă i-ar fi cerut lui Ciolacu să nu mai iasă zilnic cu declarații despre măriri de pensii. Ciolacu neagă

 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, că "încă" nu a ajuns în situaţia în care premierul Nicolae Ciucă să îi spună ce şi când să comunice sau să îi dea el prim-ministrului asemenea indicaţii.

El a fost întrebat dacă este adevărat că premierul i-a cerut luni, în şedinţa coaliţiei de guvernare, să nu mai dea declaraţii publice despre majorări de pensii.

"Este foarte greu. Suntem doi lideri de la două partide, cu adevărat, eu la Partidul Social Democrat, cel mai mare partid din România, dânsul de la al doilea partid, Partidul Naţional Liberal, dar cred că nu am ajuns încă să ne cerem unul altuia ce să comunicăm şi când să comunicăm", a afirmat Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă premierul i-a cerut să nu mai facă "propuneri inflaţioniste", preşedintele PSD a răspuns: "Nu a existat aşa ceva, chiar vă spun cu toată responsabilitatea, nu am auzit de o astfel de propunere sau o astfel de remarcă din partea domnului prim-ministru şi cred că cine transmite pe ştiri pe surse astfel de lucruri îngreunează activitatea coaliţiei, nu o uşurează". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel