Cîțu îi cere lui Ciolacu să-l retragă pe ministrul Finanțelor: "România a plătit cea mai mare dobândă din 2010 până acum"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Florin Cîțu îi cere lui Marcel Ciolacu să îl retragă pe ministrul Finanțelor, în contextul dobânzilor tot mai mari plătite la împrumuturi de România.

Fostul premier Florin Cîțu susține că România a plătit, luni, cea mai mare dobândă din 2010 până acum, solicitându-i liderului PSD să-l retragă pe Adrian Câciu din funcția de ministru al Finanțelor.  

"Marcel Ciolacu trebuie să-l retragă pe ministrul finanțelor.

Astăzi a plătit o dobânda de 9.7% pentru 500 milioane lei (cea mai mare dobânda din 2010 și până acum). România prin MF-PSD arată că este disperată după bani și plătește oricât.

Următorea licitație este peste 3 zile. Dacă MF-PSD plătește 10% dobândă, România intră în incapacitate de plată în perioada următoare.

Este momentul ca Marcel Ciolacu să se gândească la români și să nu se mai gândească doar la voturi.

P.S. Guvernările liberale din 2020 si 2021 au platit o dobândă medie de 3.4%", a scris luni seara pe Facebook Florin Cîțu.

Ministerul de Finanţe a împrumutat luni de la bănci 428,5 milioane lei printr-o licitaţie de obligaţiuni de stat cu o valoare nominală de 200 milioane lei, scadente în septembrie 2032, la o dobândă de 9,7% pe an.

Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă 30 de milioane de lei la randamentul stabilit luni pentru obligaţiuni.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna octombrie 2022, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 3,4 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 465 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 3,865 de miliarde de lei, este cu 760 de milioane de lei mai mică faţă de cea care a fost programată în septembrie, de 4,625 de miliarde lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel