Cîțu: Era complicat cu USR. Cred că a doua oară o să facem mai bine amândoi

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu spune, luni, întrebat dacă ar mai face coaliţie cu USR, că şi el şi USR au învăţat câteva lucruri: „Era complicat cu USR. Cred că a doua oară o să facem mai bine amândoi”.

Cîţu nu a respins varianta unei noi alianțe PNL - USR.

„Era complicat cu USR. Cred că şi eu şi USR am învăţat câteva lucruri, cred că a doua oară o să facem mai bine amândoi”, a spus Florin Cîţu la DigiFM.

„Românii au arătat că doresc dreapta la putere. Votul din 2020 a arătat clar că dreapta este majoritară şi că vor dreapta la putere. Acum, e clar că maturitatea politică poate și la unii, și la alţii nu era la cele mai înalte cote, dar vă spun că eu am învăţat din această experienţă, eu am învăţat foarte mult, de aceea m-am dus la USR, să refac coaliţia. Eu sper că şi USR a învăţat şi poate că în viitorul apropiat vom putea din nou să livrăm...”, a adăugat Florin Cîţu.

Fostul preşedinte PNL a declarat că, din punct de vedere politic, nu a gestionat lucrurile aşa cum ar fi trebuit, însă economic a fost „bigtime”.

Cîţu a explicat că a încercat să refacă alianţa cu USR şi a discutat, punându-şi „cenuşă în cap”.

Cîțu: Era complicat cu USR

 

„Pentru mine, cu PSD a fost un compromis. Nu era ceva ce era natural şi poate de aceea lucrurile nu au funcţionat până la urmă şi eu a trebuit să fac un pas în lateral. Pentru mine această coaliţie nu e naturală. (...) După trei ani de măsuri antieconomice şi antiromâni, putem acum să stăm la masă cu aceeaşi oameni şi să credem că nu vor fi la fel?! Şi deja am câteva exemple că mergem în aceeaşi direcţie. Dar este o decizie a PNL. Sunt sigur că îşi vor asuma rezultatele, la final, pentru că aşa se face.

Eu am considerat că nu pot să fiu în această coaliţie cu PSD, pentru că mi se părea că orice măsură venea din partea PNL nu era susţinută. În ultimii 5 ani, PNL a fost cel care a livrat creştere economică, a livrat venituri la buget şi a eliminat taxe, nu PSD. Deci dacă cineva avea ascendent în modul în care administrezi o economie în criză era PNL şi, totuşi, cumva în această coaliţie, orice măsură venea din partea PNL sau a mea era sabotată”, a mai afirmat fostul lider al liberalilor.

El a susţinut că are „puterea” să revină în politică „la vârf, în Executiv”, dar depinde şi de români.

„Dacă românii vor inflaţie, dobânzi poate şi taxe, bineînţeles că nu o să pot să revin, pentru că nu este un mediu în care eu pot să activez foarte bine. Dacă românii vor locuri de muncă bine plătite, să nu aibă taxe şi să aibă creştere economică şi reforme (...), voi reveni la vârf în politică. Voi reveni în Executiv la un moment dat”, a adăugat fostul lider PNL, citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel