Cîțu, despre salariul minim: Să facem o creștere de 8%, dar să fie de la 1 noiembrie sau 1 decembrie

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Florin Cîțu a declarat joi că va propune Consiliului tripartid o creștere a salariului minim cu 8%, dar de la 1 decembrie sau 1 noiembrie, nu de la începutul anului viitor. Prim-ministrul își dorește găsirea unei soluții până la 1 octombrie.

„Este o propunere de creștere a salariului minim din partea patronatelor, de 8 la sută parcă, și o propunere din patea sindicatelor, de creștere de 10%, deci propunerile sunt foarte aproape una de alta”, a spus premierul, la TVR 1, precizând că își dorește o soluție până la 1 octombrie.

Florin Cîțu susține că tebuie găsită o soluție care să poată fi aplicată în fiecare an: „Aș vrea să ne gândim totuși la o formulă care să poată fi aplicată în fiecare an, nu să discutăm în fiecare an o creștere, un procent de creștere, vreau să fie ceva transparent, ca toată lumea să știe. Ceea ce e bine anul acesta este că discutăm acum, nu în decembrie. Vreau să fie aprobat cât mai repede ca toatte companiile să știe exact ce costuri vor avea anul viitor cu salariul minim”.

Premierul susține că va propune Consiliului tripartid ca, în acest an, creșterea să fie făcută mai devreme. „Mă gândesc, dar trebuie să vorbesc cu patronatele, dacă putem anul acesta doar să creștem salariul minim mai repede de 1 ianuarie, să o facem o la 1 decembrie sau 1 noiembrie, dar este o discuție pe care trebuie să o am cu patronatele. Mă gândesc să facem o ceștere de 8%, dar să fie de al 1 noiembrie sau 1 decembrie și atunci să fim mai aproape de avea creștere de 10% pe care o propun cei de la sindicate”, a adăugat premierul.

[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel