Cîțu, despre aprobarea PNRR de către CE: În total, vor fi 64 de reforme de care vor beneficia românii

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Cîțu despre aprobarea PNRR de către CE. În total, vor fi 64 de reforme de care vor beneficia românii
Cîțu despre aprobarea PNRR de către CE. În total, vor fi 64 de reforme de care vor beneficia românii

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se află azi la București pentru a prezenta evaluarea privind Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României. Alături de președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu, Ursula von der Leyen a vizitat Spitalul Universitar. România ar urma să primească prin PNRR un total de 29,2 miliarde euro - 14,248 miliarde sub formă de granturi și aproximativ 14,935 miliarde împrumuturi.

"Mă bucur că acest moment a sosit în sfîrșit, pentru că volumul de muncă a fost foarte mare. PNRR este aprobat, semnat și va fi aplicat. Pentru România va însemna moderniare, în următorii 5 ani. Vom avea automat o economie puternică. PNRR-ul României este printre 5 cele mai mari planuri din UE, astfel că negocierea nu a fost ușoară. Până la sfârșitul România va primi prefinanțare de 3,8 miliarde de euro. Evaluarea CE a fost una pozitivă. Am primit 10 calificative A din 11. Acum trebuie să fim atenți la implementare. Eu pot garanta că Guvernul va implementa toate reformele asumate, pentru ca România să atragă toți banii prin PNRR. În total, vor fi 64 de reforme de care vor beneficia românii", a declarat Florin Cîțu.

Citeste si: Iohannis, anunț de ultimă oră: PNRR a primit undă verde de la Comisia Europeană. Provocările majore încep abia acum

"Salut anunțul doamnei  Ursula von der Leyen despre PNRR, care a primit undă verde la la CE chiar azi. Aprobarea, un moment simbolic. Finalizarea PNRR și aprobarea de către CE e doar o victorie de etapă. Provocările majore încep abia acum. Implementarea la timp a reformelor este esențială. PNRR ne oferă resurse pentru reforme esențiale pe termen mediu și lung. Este o oportunitate extraordinară să investim în autostrăzi, spitale, digitalizare, administrație, educație. Pandemia ne-a arătat foarte clar că vulnerabilitățile din sistemul de sănătate au implicații majore. De aceea, investițiile în sănătate sunt un pilon definitoriu în PNRR. La Spitalul Universitar, prin folosirea acestor fonduri, pacienții vor beneficia de cele mai avansate tehnologii. E doar începutul. Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că acești bani vor schimba fața României. Domnule premier, domnilor miniștri, vă cer să faceți o prioritate absolută din implementarea reformelor prevăzute în PNRR. Este o șansă, e șansa de a lăsa generațiilor viitoare o Românie profund modernizată", a spus  Klaus Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel