Citroen de 25.000 euro căutat de poliție în Belgia, confiscat de poliție în Vama Albița. Șoferul: "N-am știut că trebuie să plătesc leasingul"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Autoturismul Citroen Jumpy figura în baza de date ca bun furat
Autoturismul Citroen Jumpy figura în baza de date ca bun furat

Un român a fost lăsat fără mașină la vamă, după ce polițiștii au descoperit că autovehiculul era căutat de autoritățile din Belgia. Românul de la volan și-a cumpărat-o în leasing cu peste 25.000 de euro, însă nu și-a dat seama că trebuie să-l și plătească până la capăt. 

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat un autoturism marca Citroen Jumpy, care figurează în bazele de date ca fiind furat din Belgia.

Sâmbătă, 8 aprilie, în jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu cetăţenie română şi moldoveană, în vârstă de 42 de ani, care conducea un autoturism marca Citroen, model Jumpy, an de fabricație 2021, cu număr de înmatriculare specific Belgiei.

Având suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Belgia, la data de 16.02.2023.

Bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul de la o societate de leasing din Belgia și că nu a achitat ratele. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 125.000 (aprox. 25.500 de euro) de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel