Cipru se confruntă cu cel mai grave incendii forestiere din ultimele decenii

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un incendiu imens de pădure din Cipru a ucis patru persoane, a distrus case și a dus la evacuarea unor sate, în timp ce Grecia, Israel și alte țări au trimis avioane de stingere a incendiilor pe insula mediteraneană, relatează France24. 

Incendiul a început sâmbătă după-amiază și a afectat districtele de la poalele sudice ale munților Troodos, în condițiile în care țara se confruntă cu o caniculă puternică.

„Este o tragedie”, a declarat președintele Nicos Anastasiades pe Twitter, descriind „cel mai mare incendiu din 1974”, când insula a fost divizată după ce Turcia a ocupat treimea de nord.

Incendiul a provocat „pierderi de vieți omenești” și a distrus proprietăți și terenuri forestiere, a spus Anastasiades, adăugând că „guvernul va oferi asistență imediată victimelor și familiilor victimelor”.

Ministrul de Interne, Nicos Nouris, a declarat că patru corpuri carbonizate au fost găsite în afara satului Odos din districtul Larnaca.

„Examinatorii criminalistici merg la fața locului pentru identificare”, a declarat el reporterilor duminică. "Toate indiciile susțin faptul că acestea sunt cele patru persoane dispărute pe care le căutăm de ieri", a spus el, adăugând că toți cei patru morți sunt considerați a fi de naționalitate egipteană.

Ziarul Phileleftheros a declarat că cele patru cadavre au fost găsite la aproximativ 400 de metri de vehiculul lor ars.

Mass-media locală a raportat că un bărbat în vârstă de 67 de ani a fost arestat sub suspiciunea că a declanșat incendiul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel