Cioloș: Procurorii și judecătorii ar trebui să aibă curaj să vorbească, să protesteze și să nu se lase intimidați de presiunea politică

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Dacian Cioloș scrie pe Facebook că, prin ordonanța de urgență adoptată astăzi, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu vor să își ducă la capăt fărădelegea începută în urmă cu doi ani.

Au trecut doi ani de când Coaliția PSD-ALDE a început atacul la adresa justiției. Prin ordonanța de urgență adoptată astăzi, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu vor să își ducă la capăt fărădelegea începută atunci. Ei vor ca numirea șefilor parchetelor din România să depindă integral un om numit politic, adică de ministrul Justiției, în timp ce rolul președintelui și al Consiliului Superior al Magistraturii devine unul strict decorativ.

Ordonanța anti-Justiție lovește grav în independența Justiției și în separația puterilor. Ea este un gest profund antieuropean, care îndepărtează și mai mult România de Europa. Le este teamă de oamenii integri din Justiție, așa că își doresc procurori-șefi supuși lor, care să nu îndrăznească să iasă vreodată de sub dominația hoților și infractorilor. Ordonanța de astăzi grăbește întoarcerea României la începutul anilor 2000, când Justiția era condusă de partid, de același partid.

Procurorii și judecătorii din România ar trebui să aibă curaj să vorbească, să protesteze și să nu se lase intimidați de presiunea politică. Noi, cetățenii români, suntem alături de ei și suntem gata să le apărăm demnitatea profesională și independența.

În același timp, în calitate de președinte PLUS și copreședinte al Alianței 2020 USR PLUS, voi face din anularea tuturor măsurilor care subordonează justiția un obiectiv al oricărei majorități politice pe care o vom constitui în urma alegerilor.

Românii cinstiți trebuie să se facă acum auziți - și în stradă, dar și la vot. E timpul ca oamenii să spună apăsat ce își doresc pentru România europeană.”, a scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel