Cioloș, declarație EXPLOZIVĂ: "Iohannis poate cere Guvernului s-o susțină pe Kovesi"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Președintele PLUS Dacian Cioloș a declarat, la RFI, că Iohannis poate solicita guvernului s-o susțină pe Laura Codruța Kovesi în cursa pentru șefia Parchetului European. 

Președintele Klaus Iohannis, ca șef al politicii externe a României, poate cere guvernului să o susțină pe fosta șefă a DNA, care în prezent este în cursa pentru ocuparea postului de procuror general european, a declarat fostul premier Dacian Cioloș, la RFI.

Dacian Cioloș a mai precizat că în Consiliul de Miniștri al UE, Guvernul este cel care reprezintă România.

"Ura lui Dragnea și a PSD față de Kovesi face rău României... Poate fi și o răzbunare dar și o teamă a lor. Dragnea este implicat într-un dosar de fraudare a fondurilor europene deschis de OLAF... Tăriceanu acuză acum PE că se implică politic. Păi la noi nu parlamentul, ci oamenii politici pun mâna direct pe instituții ca să le ia sub control!", a spus Cioloș la RFI. 

Totodată Cioloș acuză actualul guvern că pierde oportunități uriașe pe care președinția României la CE le-ar fi putut oferi: ”Dacă nu se întâmpla ce s-a întâmplat de la OUG 13 încoace, dacă se continua ceea ce noi am început în 2016, România ar fi putut de exemplu, ca în prezent să nu mai aibă MCV. Deși, în fond, problema nu este că avem sau nu MCV, problema este că în România Justiția nu mai funcționează...".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel