Ciolacu, tentativă nereușită de ironie la acuzațiile lui Mircea Geoană: „Am sunat-o și pe Şoşoacă și i-am propus“

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Ciolacu, tentativă nereușită de ironie la acuzațiile lui Mircea Geoană: „Am sunat-o și pe Şoşoacă și i-am propus“
Ciolacu, tentativă nereușită de ironie la acuzațiile lui Mircea Geoană: „Am sunat-o și pe Şoşoacă și i-am propus“

Marcel Ciolacu a încercat să fie ironic despre posibila candidatură a lui Mircea Geoană la prezidențiale din partea Partidului Social Democrat (PSD), aducând-o în discuție pe Diana Șoșoacă.

Declarația lui Ciolacu vine după afirmațiile lui Geoană, care a susținut că oficiali ai PSD, printre care și Ciolacu, au mers la el pentru a-i cere să candideze la prezidențiale din partea PSD.

După ce i-am propus domnului Geoană am plecat și am sunat-o pe doamna Șoșoacă și i-am propus să fie premier. Eu sunt președintele PSD și nu știu dacă voi fi candidat sau nu la funcția de președinte. În acest moment, vă spun cu toată sinceritatea că nici măcar nu m-am gândit să fiu candidat. Ce vă pot spune cu certitudine, cu inima de pesedist, de membru fondator, niciodată PSD și eu personal, nu că nu o să propun, dar nici nu o să-mi treacă prin cap să susțin un independent din partea PSD-ului”, a susținut Ciolacu.

 

Ciolacu, despre Mircea Geoană: Nici nu o să-mi treacă prin cap să susțin un independent 

 

Într-o conferință de presă, Ciolacu a fost întrebat și despre o presupusă vizită la Mircea Geoană, alături de Mihai Tudose, fapt pe care fostul lider al PSD l-a afirmat anterior. Ciolacu a evitat directa și a afirmat că nu se va gândi să susțină un independent din partea PSD-ului.

"Eu sunt președintele Partidului Social-Democrat. Nu știu dacă voi fi candidat sau nu la funcția de președinte. În acest moment vă spun cu toată sinceritatea că nici măcar nu m-am gândit să fiu candidat. Ce vă pot spune cu certitudine, cu inimă de PSD-ist de această dată, de membru fondator de 30 și de ani, niciodată PSD-ul și eu personal, nu că n-am să propun, nici nu o să-mi treacă prin cap să susțin un independent din partea PSD-ului", a subliniat Ciolacu.

Mircea Geoană a dezvăluit, luni seara, că lideri ai PSD, printre care și Marcel Ciolacu, s-au întâlnit cu el "în birou" pentru a-i cere să candideze la alegerile prezidențiale, sprijinit de PSD. Cu două săptămâni în urmă, Ciolacu declarase: „Dacă vrea cineva, să mă caute, am același număr de telefon de când a apărut telefonia mobilă”, când a fost întrebat dacă Geoană va fi susținut de PSD la Președinție.

Geoană: Nu mai votează aproape nimeni cu PSD-ul: diaspora nu, nehotărâții nu

 

"Apropo de cine dă telefon cui. Eu am avut discuții cu ei, au venit la mine în birou. Acum ceva timp în urmă, în care dânșii au venit la mine să-mi propună să candidez independent, susținut de PSD. De ce? Pentru un calcul foarte simplu: pentru că voturile PSD la alegerile prezidențiale, unde vin 4 milioane de români în plus față de alegerile obișnuite, nu sunt suficiente ca să câștigi președinția României.

Vrei să câștigi președinția României, strict pe PSD nu ai voturi, în turul doi nu mai votează aproape nimeni cu PSD-ul: diaspora nu, nehotărâții nu, e o limitare. Pentru o participare la vot de 35-40%, scorul PSD-ului e foarte important. Pentru prezidențiale, unde e 65% participare – pentru președinte românii se mobilizează și merg la vot – nu sunt voturi suficiente”, a declarat Mircea Geoană, luni, la Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel