Ciolacu îl așteaptă pe Ponta înapoi în PSD: "Nu e doar decizia mea"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Marcel Ciolacu a vorbit despre o posibilă revenire a lui Victor Ponta în Partidul Social Democrat.

Ciolacu a spus că nu exclude revenirea lui Ponta în PSD, dar e supărat că și-a făcut alt partid politic, după ce social-democrații i-ar fi oferit totul, inclusiv statutul de candidat la alegerile prezidențiale. 

„Nu am exclus niciodată acest lucru! Nu e nimeni perfect, n-am ridicat vreodată pretenții și cred că nu e cazul să ridice nici Victor Ponta. Am, așa, o supărare cu foștii președinți ai Partidului Social Democrat care au crescut în interiorul PSD, li s-a oferit absolut totul, domnului Victor Ponta i s-a oferit din partea partidului absolut totul, și un anumit statut, și un anumit culoar, iar apoi și-au făcut partide. Eu am muncit pentru domnul Victor Ponta în campania electorală. Cred că nu am muncit nici în campania mea electorală cât am muncit în campania electorală a lui Victor Ponta ca să iasă președintele României. 

Am această reținere! Nici nu pot să fiu obtuz și să pun stop unei eventuale veniri a lui Victor Ponta în Partidul Social Democrat, dar nu este o decizie numai a mea, ci este o decizie pe care o voi lua împreună cu colegii mei“, a spus Marcel Ciolacu în cadrul unui interviu acordat DCNews

 

Ciolacu, PSD: "Coaliția a decis creșterea salariului minim pe economie și a pensiilor"

 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că este important că în coaliţia de guvernare s-a decis creşterea salariului minim pe economie şi a pensiilor şi urmează să se stabilească cât mai curând nivelul acestor majorări.

El a evidenţiat, totodată, că, pentru prima oară de la Revoluţie, bugetul de stat va fi construit pe programe.

"Din punctul meu de vedere, ele (salariile - n.r.) trebuie majorate de la 1 ianuarie. Vedem ce se întâmplă şi în celelalte state europene. Este o bătălie pe forţa de muncă. Trăim cu toţii în UE şi există o migraţie a forţei de muncă. Fără să mărim salariul minim pe economie, migraţia va continua către alte zone, trebuie să intervenim şi, până la urmă, nu putem doar să ne plângem că nu avem forţă de muncă sau să căutăm soluţii nu neapărat adecvate pentru a menţine forţa de muncă, trebuie să intrăm într-o normalitate", a afirmat Ciolacu, întrebat despre poziţia reprezentanţilor IMM-urilor privind creşterea salariului minim la 3.000 lei, dar nu de la 1 ianuarie 2023.

Întrebat dacă vor creşte pensiile de la 1 ianuarie, Ciolacu a spus: "Important este că am hotărât că va creşte şi salariul minim pe economie, că vor creşte şi pensiile, sunt ferm convins, după anumite discuţii, şi nu vă ascund faptul că, chiar dacă nu am avut acele celebre coaliţii, asta nu a însemnat că, împreună cu prim-ministrul şi cu responsabilii din ministere, noi nu am avut întâlniri. Am discutat şi despre execuţia bugetară de anul acesta, discutăm şi de următoarea rectificare bugetară şi vorbim despre viitorul buget pe anul 2023".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel