Ciolacu, despre un posibil atac din partea Rusiei: ”Țara noastră este foarte sigură. Rusia nu va ataca România”

Cristina Iacob |
Data publicării:
Marcel Ciolacu anunță că nu se închid supermarketurile în weekend: „Nu e oportun” / Foto: Facebook
Marcel Ciolacu anunță că nu se închid supermarketurile în weekend: „Nu e oportun” / Foto: Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, că România este o ţară sigură şi nu va fi atacată de Rusia, "cu certitudine".

În cadrul unei conferințe de presă susținute sâmbătă, premierul Marcel Ciolacu a reiterat asigurările cu privire la securitatea României, subliniind că țara nu se află în pericol de a fi atacată de Rusia. 

În replică la întrebările presei cu privire la măsurile pe care ar trebui să le ia România în lumina evenimentelor recente, Marcel Ciolacu a declarat că România este o țară sigură și că nu va fi implicată în niciun conflict militar. În același timp, el a adus în discuție situația din Republica Moldova și Ucraina, subliniind că aceste țări sunt mai vulnerabile în fața unor amenințări hibride și militare.

”Este un joc” 

 

"Ţara noastră este foarte sigură, suntem membri NATO. Rusia nu va ataca România. Este un joc, este un război şi hibrid, ţara care este supusă celui mai mare război hibrid, o ştiţi şi dumneavoastră, este Republica Moldova. Avem un stat sub un război armat, Ucraina, şi un stat sub un război hibrid, Republica Moldova. (...) România este o ţară sigură şi nu va intra în niciun război, iar Rusia nu va ataca România, cu certitudine. Suntem pregătiţi", a explicat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă.

În ceea ce privește cazul de spionaj și expulzarea diplomatului rus, Marcel Ciolacu a evidențiat că România a acționat în conformitate cu prevederile convențiilor internaționale și că este hotărâtă să își protejeze securitatea națională.

Cetăţeanul român a fost arestat preventiv, el fiind acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei de la Bucureşti imagini cu obiective militare româneşti sau aparţinând NATO amplasate lângă Tulcea, dar şi imagini cu un convoi militar care se deplasa spre Ucraina, scrie Agerpres. 

----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel