Ciolacu, declarații despre căderea rachetelor în Polonia: „Este o agresiune asupra unui stat membru NATO”

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, în legătură cu faptul că două rachete au căzut în Polonia la graniţa cu Ucraina, că până în acest moment nu are informaţii, adăugând că este foarte grav pentru că este atacat un stat membru NATO şi presupune că lucrurile se vor desfăşura cu rapiditate şi vor fi anumite decizii în această noapte.

"Până în acest moment nu am mai multe informaţii. Este foarte grav, este atacat un stat membru NATO. Aici o să presupun că lucrurile se vor desfăşura cu rapiditate şi vor fi anumite decizii în această noapte. (...) Presupun că sunt îndreptăţiţi (polonezii - n.r.) să facă acest lucru (să ceară activarea articolul 5 din Tratatul NATO - n.r.). Este o agresiune asupra unui stat membru NATO.(...) Cred că în acest moment se desfăşoară o anchetă. Haideţi să aşteptăm toate detaliile", a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

Întrebat dacă în urma acestui incident, în România ar trebui să se întrunească CSAT, Ciolacu a precizat că preşedintele Camerei Deputaţilor nu face parte din CSAT.

"Preşedintele Camerei Deputaţilor nu face parte din CSAT. Presupun că voi primi informaţii suplimentare pe acest subiect. Până în acest moment nu am primit niciun fel de informaţii. Presupun că voi primi informaţiile suplimentare de la domnul prim-ministru", a adăugat Ciolacu.

 

Doi oameni au murit după ce două rachete au lovit marţi satul Przewodow din Polonia



Doi oameni au murit după ce două rachete au lovit marţi satul Przewodow din Polonia, în apropierea frontierei cu Ucraina, în timpul atacurilor ruseşti asupra oraşelor şi infrastructurii ucrainene, semnalează presa locală preluată de Reuters.

Pompierii de la faţa locului nu au putut da detalii, folosind doar termenul "explozie".

Informaţia că a fost vorba de rachete fusese difuzată de postul privat Radio ZET.

 

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a cerut întrunirea de urgenţă a comitetului guvernamental



Premierul polonez Mateusz Morawiecki a cerut întrunirea de urgenţă a comitetului guvernamental pentru securitatea şi apărarea naţională, a anunţat pe Twitter un purtător de cuvânt al cabinetului de la Varşovia.

Un înalt oficial din domeniul informaţiilor din SUA a declarat pentru Associated Press că rachetele erau ruseşti.

Departamentul american al apărării a comunicat că deocamdată nu poate confirma ştirile despre incident. "Adunăm în continuare informaţii", a declarat generalul de brigadă Patrick Ryder, purtător de cuvânt al Pentagonului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel