Cifrele pe care TREBUIE să le vezi: cât îți ia statul de fapt din SALARIU - FOTO

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Mesajul unui român a devenit viral pe rețelele de socializare, după ce a pus un calcul foarte simplu din care reiese foarte clar cât îți ia de fapt statul din salariu.

"Un calcul simplu, să vezi de ce muncești degeaba în România.

Calculele sunt făcute la un salariu brut de 4.500 de lei (+101 lei CAM) = 4.601 lei plăteste angajatorul, din care NET primești 2.632 lei. Deja de aici statul încasează 1.969 lei.

Tu românule primești pe card 2.632 lei. Tot ce cumperi, cumperi cu TVA de 19%, adică la pâine, curent, grădinița ș.a.m.d, alți 19% merg la stat, deci înca 500.08 lei. Rămâi cu 2.131,92 lei/ lună, asta înainte să plătești statului impozit pe mașină, pe casă, asigurări obligatorii, roviniete și așa mai departe. Fă un calcul pe an și împarte la 12 să vezi cât îți mai ia statul și pe astea.

Deci tu românule, pentru tine, din 4.601 lei platiți de angajator, mai rămâi cu bunuri, servicii și economii de maxim 1.600 - 1.700 lei/ lună, iar aprox. 3.000 de lei merg la stat.

Măcar primești la schimb funcționari aroganți, politicieni nesimțiți, un sistem de sănatate penibil, infrastructură de acum 50 de ani și multă bătaie de joc

Zi bodaproste române! Taci și îndură! Așteaptă să te salveze alții din sclavie!", se arată în mesajul lui Cosmin Mirisan, extrem de distribuit pe Facebook.

Bărbatul atașează și o fotografie, pentru a înțelege mai ușor cifrele incredibile:

 (w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel