Chiriașii români care refuzau să părăsească locuința din Spania și-l șantajau pe proprietar au cedat: vor pleca doar dacă proprietarul nu le mai cere nimic

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Polițiștii din Spania au reținut doi români care furau catalizatoare auto
Polițiștii din Spania au reținut doi români care furau catalizatoare auto

Mai mulți români care au închiriat un apartament în Spania și refuzau să plătească chiria sau să plece din el, l-au anunțat într-un final pe proprietar că vor fi de acord să părăsească locuința dacă renunță la presiuni, după multe încercări de a-i face să plece. Cazul a fost făcut cunoscut anterior în publicațiile spaniole și românești. 

Spaniolul care era șantajat de chiriașii din apartamentul său din A Piringalla, Spania ar putea fi pe cale să vadă luminița de la capătul tunelului.

Bărbatul, ai cărui chiriași îi cereau bani pentru a părăsi imobilul, pentru care nu au plătit oricum niciodată chiria, și-ar putea recupera apartamentul în următoarele zile, întrucât ocupanții s-au arătat dispuși să plece.

Aceștia au avut însă și o condiție, să nu fie supuși niciunei presiuni din partea proprietarului, ceea ce a determinat chiar Poliția Națională să înceapă să investigheze activitatea acestora în Lugo.

 

Chiriașii refuzau să se mute, în ciuda faptului că nu plăteau 

 

Casa fusese închiriată de un cuplu, care s-a folosit de contracte de muncă false pentru a justifica faptul că putea plăti pentru apartament. După încheierea contractului, nu au mai plătit chiria și, mai mult, nu ei locuiau în casă, ci un număr variabil de persoane, care erau aduse să doarmă acolo în fiecare zi și ridicate dimineața.

În fața neplăților și a cererilor de bani - aceștia au cerut până la 6.000 de euro - proprietarul a apelat la o firmă de dezocupare, Mi Casa no Es la Tuya, care a început o serie de urmăriri care au reușit să facă presiuni asupra grupului.

Responsabilii de la Mi Casa no Es la Tuya susțin că este vorba despre o bandă românească, cu doi lideri între 30 și 40 de membri. Aceștia au desfășurat activități de supraveghere și au reușit să stabilească faptul că românii foloseau o flotă mare de vehicule, cărora le erau schimbate frecvent plăcuțele de înmatriculare.

 

Românii au fost identificați de poliție și s-a constatat că mai aveau probleme

 

Săptămâna aceasta au reușit să convingă poliția să ridice o mașină care părea furată și mai multe numere de înmatriculare false. În plus, a fost percheziționat un depozit în care aceștia obișnuiau să depoziteze vehicule.

După ce au investigat identitatea liderilor, aceștia au sugerat, de asemenea, că ar fi vorba de aceleași persoane implicate într-un celebru "jaf" din Bembibre, în León, unde au plecat fără să plătească nota de plată în timp ce dansau conga sau chiar într-o bătaie brutală în Monforte a unui tânăr din Burgos care venise să cumpere o mașină și care, după ce l-a jefuit, a fost trimis la terapie intensivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel