China: un dezvoltator chinez acceptă grâu sau usturoi pentru achiziția de apartamente

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Situație inedită în China: din cauza situației disperate din zona imobiliară, un dezvoltator acceptă plata parțială în grâu sau usturoi. 

Un dezvoltator imobiliar chinez, disperat de încetinirea vânzărilor, a decis să vină cu o nouă promoţie pentru atragerea cumpărătorilor, oferindu-se să accepte ca avans grâu sau usturoi, transmite Reuters.

Potrivit unui mesaj publicitar al firmei Central China Real Estate, cu sediul în provincia Henan din centrul Chinei, care spunea "Schimbă grâu pentru o casă", cumpărătorii unei locuinţe pot schimba grâu la un preţ de 2 yuani pentru un catty (o unitate chineză de măsură a greutăţii echivalentă cu aproximativ 500 de grame - n. r.), pentru a achita un avans de până la 160.000 de yuani (23.900 de dolari) în cazul unuia dintre complexe imobiliare pe care firma le dezvoltă.

Campania, destinată fermierilor din zonă



Un agent imobiliar de la Central China Real Estate a precizat că această campanie promoţională, care este destinată în principal fermierilor din regiune, a început luni şi se va încheia pe data de 10 iulie. Agentul a mai spus că dezvoltatorul oferă locuinţele la preţuri cuprinse între 600.000 şi 900.000 de yuani.

Luna trecută, un alt mesaj publicitar lansat de Central China Real Estate îi anunţa pe cumpărătorii de locuinţe că într-un alt proiect aflat în stadiu de dezvoltare pot să plătească avansul în usturoi la un preţ de 5 yuani per catty. Această campanie promoţională a atras 852 de vizite şi 30 de tranzacţii care au implicat 860.000 de catty de usturoi în cele 16 zile în care a fost valabilă.

Pe piaţa angro din China, preţul la grâu şi usturoi este de 1,5 yuani pentru 500 de grame.

Piața imobiliară din China, aproape de colaps

 


Dezvoltatorii imobiliari chinezi se străduiesc să crească vânzările, după ce în perioada ianuarie-martie numărul tranzacţiilor a scăzut dramatic, pe măsură ce restricţiile impuse de autorităţile chineze pentru combaterea pandemiei au generat îngrijorări că o corecţie gravă a pieţei imobiliare ar putea pune în pericol ţinta de creştere economică pentru 2022 stabilită de Beijing la 5,5%.

Campaniile promoţionale mai frecvente introduse de dezvoltatorii imobiliari includ parcarea gratuită sau lucrări de renovare după achiziţionarea locuinţei.

Oraşele din China au introdus sute de măsuri de relaxare a tranzacţiilor imobiliare în acest an, în ideea de a relansa un sector car este responsabil pentru un sfert din Produsul Intern Brut al celei de a doua economii mondiale. Astfel de măsuri includ avansuri mai mici, subvenţii şi termeni mai favorabili pentru gospodăriile cu mai mult de un copil, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel