China solicită ajutor internațional: "Avem nevoie de materiale medicale!"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

China are nevoie urgent de materiale medicale pentru a face faţă epidemiei de coronavirus, inclusiv măşti, ochelari şi combinezoane de protecţie, au declarat luni diplomaţi chinezi, citaţi de AFP. 

Mai multe ţări, inclusiv Franţa, Regatul Unit, Japonia şi Coreea de Sud, au trimis deja echipamente în China, a declarat jurnaliştilor o purtătoare de cuvânt a ministerului chinez al Afacerilor Externe, Hua Chunying.

Coronavirusul descoperit în Wuhan se răspândește mai rapid ca gripa, care este foarte transmisibilă, spre deosebire de bolile înrudite provocate de alte tipuri de coronavirus, precum, SARS și MERS, au descoperit oamenii de știință.

„Este foarte, foarte transmisibil (noul virus, n. red.) și aproape sigur va fi o pandemie", a spus dr. Anthony S. Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din Statele Unite, potrivit Mediafax.

În ultimele trei săptămâni, numărul de cazuri confirmate a crescut de la aproximativ 50 în China la peste 17.000 în cel puțin 23 de țări, fiind înregistrate peste 360 de decese.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel