China, plângere oficială la ONU împotriva SUA

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

China a depus, la Organizația Națiunilor Unite, o plângere oficială împotriva Statelor Unite pentru presupusul accident care ar fi putut să aibă loc între doi sateliți, unul aparținând lui Elon Musk, celălalt gigantului asiatic, Tiangong.

Plângerea oficială depusă de China la Oficiul Națiunilor Unite pentru Afaceri Spațiale, la începutul lunii decembrie, asigură că doi sateliți lansați pentru programul Starlink al companiei SpaceX au fost foarte aproape să se ciocnească de stația spațială chineză Tiangong, populată de 3 astronauți chinezi. China a început construcția stației spațiale în aprilie 2021 și dorește să fie terminată până la sfârșitul anului 2022. Programul Starlink al companiei SpaceX, este proiectul cu care cel mai bogat om de pe Pământ Elon Musk are intenția să ofere internet pentru aproape întreaga planetă.

Autoritățile de la Beijing au anunțat că stația lor spațială a fost obligată la o serie de manevre preventive pentru a evita coeziunile cu cei doi sateliți Starlink, denumiți 1095 și 2305, care au intrat pe orbita lor.

De nenumărate ori, în ultimii ani, oamenii de știință și-au exprimat profunda îngrijorarea cu privire la riscurile unor coliziuni în spațiu și au cerut celor implicați să pună la dispoziție informații despre cei 30.000 de sateliți care orbitează Pământul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel