Istoric: Nu Augustin Lazăr a fost "un torționar". Era Lazăr Gheorghe

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Mădălin Hodor, cercetător la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), a publicat pe Facebook documente care demonstrează  că Augustin Lazăr, procurorul general al României,  nu a fost " torționar". Hodor spune că disidentul Iulius Filip a fost anchetat de un alt Lazăr, lt. col. Lazăr Gheorghe.

„Decizia definitivă de poliție politică a lt. col. Lazăr Gheorghe, șeful biroului CI al Penitenciarului Aiud, publicată în Monitorul Oficial. Domnul Iulius Filip a primit în 2015 numele lui și al altor ofițeri de Securitate care l-au urmărit și torturat în urma cererii depuse la CNSAS. Despre acest Lazăr și nu despre Augustin Lazăr vorbea domnul Filip.

Afirmația că Augustin Lazăr a fost "un torționar" este falsă. Domnia sa a condus comisia de eliberări și nu avea cum să acționeze direct ca "torționar" asupra lui Iulius Filip. Cel care a făcut-o era lt. col. Lazăr Gheorghe. Consider că o discuție despre rolul procurorilor și colaborarea lor cu Securitatea și regimul comunist este bine venită. Dar această discuție, care este, trebuie spus, dureroasă prin prisma realității, nu poate fi făcută în contextul unor campanii mediatice care amesteca minciuna și manipularea în scopuri strict politice cu adevărul și cu problema delicată a moștenirii comuniste”, scrie istoricul Mădălin Hodor.

No photo description available.
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel