Cerbul de Aur 2018 și-a stabilit concurenții. Vezi lista completă

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Cerbul de Aur a ajuns la faza în care juriul a ales concurenţii ediţiei din acest an a evenimentului.


Pe scena concursului Cerbul de Aur 2018 vor urca mai mulţi concurenţi - 18, ca urmare a numărului mare de înscrieri. În perioada următoare, concurenţii îşi aleg piesa în limba română pe care o vor interpreta pe scena de la Braşov.

Organizat de Televiziunea Română, Festivalul Internaţional Cerbul de Aur va fi transmis în direct pe TVR 1 şi TVR Moldova, în perioada 29 august – 2 septembrie.

După analiza materialelor transmise de cei peste 110 candidaţii înscrişi în selecţie, membrii juriului i-au ales pe cei 18 concurenţi, faţă de 15, cât era prevăzut iniţial, care vor urca pe scena de la Braşov.

Lista concurenților la Cerbul de Aur 2018

1. Inis Neziri (Albania)

2. Amaliya Margaryan (Armenia)

3. Kaye Olivier Fabian C (Belgia)

4. John Karayiannis (Cipru)

5. Kelly-Joyce Bale (Franţa)

6. Ryan O'Shaughnessy (Irlanda)

7. Omer Netzer (Israel)

8. Damiano Borgi (Italia)

9. Tiziana Camelin (Italia)

10. Dinara Kairova (Kazakhstan)

11. Antonia Gigovska (Macedonia)

12. Karl William Lund (Marea Britanie)

13. Lidia Isac (Republica Moldova)

14. Dora Gaitanovici (România)

15. Ovidiu Anton (România)

16. Raluca Blejusca (România)

17. Sebastian Schmidt (San Marino)

18. Jorge Gonzalez (Spania).

Cei 18 artişti care vor intra în Concursul Cerbul de Aur 2018 au fost aleşi de juriul selecţiei, format din Daniel Jinga – dirijor şi compozitor, Liana Stanciu Georgescu - jurnalist de specialitate radio şi tv, Felix Crainicu – realizator Radio România Actualităţi, Andrei Tudor - compozitor, Andreea Archip – jurnalist, Gabriel Scîrlet – regizor muzical TVR şi Smaranda Vornicu Shalit – directorul Festivalului.

Următoarea etapă pentru cei 18 concurenţi este alegerea piesei din repertoriul românesc pe care o vor interpreta pe scena de la Braşov, din lista pusă la dispoziţie de organizatori pe site-ul cerbuldeaur.ro, la secţiunea dedicată.

Concursul Cerbul de Aur 2018 va debuta joi, 30 august, urmând ca, pe 1 septembrie, să aflăm numele laureaţilor ediţiei din acest an.

Marele Trofeu valorează 25 de mii de euro.

Perioada de desfășurare

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur 2018 va avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie, în Piaţa Sfatului din Braşov. La 50 de ani de la prima ediţie, Cerbul de Aur 2018 va avea o desfăşurare de gală, cu numeroase premii, a căror valoare totală este de 65 de mii de euro. Dedicat Centenarului României şi semicentenarului festivalului, TVR propune un format special al evenimentului, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului şi evenimente adiacente.

Festivalul se va încheia cu show-ul România Centenar, un spectacol ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical. Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel