Centrul din Spania pentru primirea refugiaţilor afgani va avea o capacitate de 1.000 de persoane

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV (sursa: Unsplash)
Foto ILUSTRATIV (sursa: Unsplash)

Centrul din Spania pentru primirea refugiaţilor afgani care au lucrat pentru instituţii ale Uniunii Europene va avea o capacitate de 1.000 de persoane, a anunţat vineri ministrul de externe spaniol Jose Manuel Albares, potrivit Reuters.

Albares a declarat pentru postul naţional de radio şi televiziune că centrul respectiv va fi poarta de intrare către Uniunea Europeană pentru astfel de refugiaţi şi familiile lor.

Persoanele primite în centru - care include o zonă de testare la COVID-19 - vor fi apoi trimise către diferite state ale UE, a precizat joi ministrul spaniol pentru imigraţie Jose Luis Escriva.

În urmă cu două zile, comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, declara că Uniunea Europeană trebuie să-i primească pe afganii care fac obiectul unei ameninţări imediate odată cu venirea la putere a talibanilor.

Johansson le-a cerut statelor UE să-şi ''accelereze operaţiunile'' de primire a refugiaţilor, ''mărindu-şi cotele'' de cetăţeni afgani pe care îi pot prelua şi ''oferindu-le căi legale complementare'' pentru a ajunge în Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel