EXCLUSIV  CENTENAR. Zi istorică la Chișinău. Igor Dodon: "Unionismul trece, Patria rămâne"

Corespondență de la Enache Nadina |
Data actualizării: | Data publicării:

Duminică,  25 martie, va marca un eveniment istoric prin organizarea la Chișinău a Marii Adunări Centenare, pentru aniversarea a 100 de ani de la votul din Sfatul Țării privind unirea Basarabiei  cu România.

Inițiatorii acestui eveniment sunt organizatiile unioniste de pe cele două maluri ale Prutului, respectiv Acțiunea 2012 din România, respectiv Tinerii Moldovei și ODIP din Republica Moldova.

Organizatorii și-au propus să marcheze Centenarul de la Declarația de unire din 27 martie 1918 a Basarabiei cu România, prin cel mai mare eveniment unionist din istoria Republicii Moldova. Manifestația a fost deja criticată de președintele pro-rus Igor Dodon, care s-a arătat împotriva unirii şi care vrea să păstreze statalitatea. Cu toate acestea, șeful statului moldovean a recomandat susținătorilor săi să nu organizeze o contramanifestație, pentru a nu degenera în ciocniri de stradă. De săptămâna trecută, președintele a împânzit țara și capitala cu panouri inscripționate cu îndemnul de a nu lua în serios curentul unionist: "Unionismul trece, Patria rămâne". Un prim panou este montat chiar la intrarea în țară prin Vama Albița-Leușeni.

Pentru duminică, organizatorii  așteaptă participarea a circa 100.000 de persoane.

Pentru duminică, metereologii au progrozat o vreme a blândă la Chișinău,  după viscolul din zilele precedente. "Vom fi în număr mare în piață pentru că deja avem conștiința că suntem mulți și că suntem mai puternici atunci când ne conjugăm eforturile în jurul unui ideal comun. Ba chiar și ținem piept răului mai bine atunci când formăm un lanț uman împotriva celor care ne vor dezbinați și învrăjbiți. Adunarea noastră de duminică va fi civilizată și pașnică, la fel ca și Unirea pe care ne-o dorim", a declarat George Simion, președintele platformei unioniste Acțiunea 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel