Cele mai bine plătite locuri de muncă în străinătate

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
A long line of supports wait outside of Walker Manufacturing before Paul Ryan's speech in Fort Collins on Wednesday. Hundreds of people crowded in the warehouse to hear Ryan speak.
A long line of supports wait outside of Walker Manufacturing before Paul Ryan's speech in Fort Collins on Wednesday. Hundreds of people crowded in the warehouse to hear Ryan speak.
Românii care doresc slujbe bine plătite în 2016 au la dispoziţie sute de locuri de muncă în Danemarca şi Portugalia.

Românii care doresc slujbe bine plătite în străinătate au de unde alege. Firma daneză Greenpeas oferă, prin reţeaua EURES, 400 de locuri de muncă pentru cules de mazăre, în anul 2016. În perioada 1 martie - 1 iunie 2016 se va lucra la filiala din Portugalia a firmei daneze Greenpeas, iar în perioada 1 iunie - 1 septembrie 2016 se va lucra în Danemarca.


Programul de lucru este de 6 zile/săptămână, în medie 30-40 ore de lucru pe săptămână. Munca începe devreme dimineaţa şi se termină în jurul prânzului. Candidaţii trebuie să aibă vârsta minimă 18 ani şi să deţină minime cunoştinţe de limba engleză. Experienţa în munca agricolă constituie avantaj.  “Lucrătorii trebuie să fie motivaţi şi flexibili în privinţa programului, să manifeste toleranţă şi respect pentru colegii din echipă, responsabilitate în toate situaţiile. Plata muncii este în funcţie de cantitatea culeasă”, a precizat Simona Donciu, purtător de cuvânt al AJOFM Călăraşi.


În Portugalia, salariul minim pe lună/persoană, pentru 172 de ore de lucru, este de 690 euro brut. Dacă se culege mai mult de 1.950 kg pe lună, se va plăti, pentru fiecare kg cules în plus, 0,35 euro/kg, ca bonus la salariul minim. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislatiei portugheze.


În Danemarca, salariul este în jur de 0.6 euro/kg, la care se adaugă 12,5% bani de concediu. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislatiei daneze.

Cazare în apartamente, în Portugalia

În Portugalia, cazarea se face în apartamente cu 1 - 4 camere, cu bucătărie, toaletă şi duş; de obicei stau 2 persoane într-o cameră. Taxa de cazare platită de lucrator/pe zi este de 2 euro şi nu acoperă costul gazului şi electricităţii, care trebuie plătit, conform consumului, de către lucrător. Transportul dus-întors România-Portugalia este în responsabilitatea lucrătorului. Transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de angajator.


În Danemarca, muncitorii îşi iau corturi


În Danemarca, cazarea se face în corturi aduse de lucători; în camping sunt disponibile: bucătarie, sală de mese, toalete, duşuri, maşini de spălat, TV şi internet. Taxa de cazare plătită de lucrator/pe zi este de 4,5 euro şi acoperă inclusiv gazul, apa şi electricitatea. Transportul dus-întors România-Danemarca este în responsabilitatea lucrătorului.

Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă, angajatorul va pune la dispoziţia lucrătorilor un autobuz, contracost pentru 1,5 euro/zi/persoană; opţional, lucrătorii pot să îşi aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă. Mai multe informaţii despre cazare şi transport se găsesc pe website-ul www.my-greenpeas.com

Când şi unde are loc preselecţia


Pentru a obţine un loc de muncă în domeniul agricol, în Danemarca, persoanele interesate trebuie să trimită un CV model EUROPASS, cu poza inclusă, pe adresa de email: [email protected]. Termenul limită pentru trimiterea aplicaţiilor este 1 februarie 2016. Instrucţiunile de aplicare se găsesc pe website-ul www.my-greenpeas.com. Preselecţia aplicanţilor se face telefonic sau prin email de către angajator.


Invitarea la selecţie a persoanelor pre-selectate se va face de către consilierul EURES din cadrul AJOFM Bihor şi/sau de consilierul EURES de la AJOFM Timiş.


Selecţia va avea loc la mijlocul lunii februarie, în zona de vest a ţării (Oradea şi/sau Timişoara). Detaliile referitoare la data, locaţia şi programul selecţiei vor fi trimise  numai persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu. Oferta angajatorilor din Danemarca poate fi vizualizată pe portalul EURES naţional -   www.eures.anofm.ro



SURSA: ADEVARUL


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel