Cel puţin şapte morți în timpul bombardamentelor ruseşti din ultimele ore asupra regiunii Harkov

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Eforturi de salvare la școala bombardată de rusi. Șanse reduse de a găsi supraviețuitori
Eforturi de salvare la școala bombardată de rusi. Șanse reduse de a găsi supraviețuitori

Cel puţin şapte persoane au murit în timpul bombardamentelor ruseşti din ultimele ore asupra regiunii Harkov, din nord-estul Ucrainei, una dintre cele mai afectate de atacuri de când Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie, transmite marţi EFE.

Trei persoane au fost scoase în viaţă de sub dărâmături, potrivit agenţiei Ukrinform.

"Operaţiunile de salvare continuă în cartierele rezidenţiale Kîivski, Şevcenkivski şi Novobavarski, din oraşul Harkov, precum şi în localitatea Izium, din aceeaşi regiune", a informat pe Facebook conducerea serviciilor de urgenţă ucrainene.

Potrivit sursei citate, "trei persoane au fost salvate de sub dărâmături. Şapte cadavre au fost descoperite şi recuperate".

Totodată, Ukrinform a mai relatat că noaptea trecută, în jurul orei locale 23:30 (21:30 GMT), proiectile ruseşti au avariat zone comerciale şi clădiri de locuinţe din cartierul Holodnohirski, din Harkov. Potrivit agenţiei ucrainene, circa 600 de locuinţe, 50 de şcoli şi centre medicale au fost distruse de bombardamentele ruse din această zonă. 

 

Atacurile Rusiei continuă și la Kiev

 

Un jurnalist al AFP a văzut de asemenea o coloană de fum înălţându-se în depărtare, însă nu s-a putut deplasa până acolo din cauza unei interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii, în vigoare până la orele 05:00 în capitala ucraineană.

Aceste detonări sunt cauzate uneori de arme de apărare antiaeriană. Nicio declaraţie nu a fost făcută deocamdată de o sursă oficială.

Luptele s-au intensificat în ultimele zile în jurul Kievului, oraş încercuit aproape în totalitate de forţele ruse, care au invadat Ucraina pe 24 februarie.

Mai mult de jumătate dintre cei trei milioane de locuitori ai Kievului au părăsit oraşul la începutul ofensivei ruse. Luni, mai mulţi morţi şi răniţi au fost semnalaţi după bombardamente în diferite cartiere ale capitalei ucrainene.

Lupte violente au loc de mai multe zile între forţele ruse şi cele ucrainene la periferia de nord-vest a Kievului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel