Cel puțin trei persoane și-au pierdut viața și șase rănite într-un atac cu rachete în Zaporojia, Ucraina

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O fetiță ucraineană de 8 ani și întreaga sa familie au fost ucise într-un nou atac cu rachete din Rusia
O fetiță ucraineană de 8 ani și întreaga sa familie au fost ucise într-un nou atac cu rachete din Rusia

O rachetă trasă de armata rusă a lovit o clădire cu cinci etaje din Zaporojia, a anunțat Poliția Națională a Ucrainei într-un comunicat. Cel puțin trei persoane au murit și șase sunt rănite.

Cel puțin trei persoane au murit și șase au fost rănite într-un atac cu rachete în regiunea Zaporojia din sud-estul Ucrainei joi dimineața.

O rachetă trasă de armata rusă a lovit o clădire cu cinci etaje, a anunțat Poliția Națională a Ucrainei într-un comunicat.

 

Oamenii s-au trezit în țipete și dărâmături



"Locuitorii... care dormeau liniștiți la acea oră au fost îngropați sub dărâmături. Până acum, au fost găsite trei cadavre și șase răniți au fost internați în spital", se arată în comunicat.

Peste zece apartamente de la etajul doi până la etajul cinci au fost distruse, în timp ce casele din apropiere au fost avariate de explozie și resturi, a adăugat acesta.

Poliția și ofițerii de informații ucraineni efectuează inspecții pentru a „documenta consecințele crimei de război ale ocupanților... și pentru a colecta dovezi materiale ale agresiunii militare ruse”, se mai spune în comunicat.

Andriy Yermak, șeful Biroului Prezidențial ucrainean, a declarat că cel puțin 20 de persoane au fost evacuate din zonă.

 

Volodimir Zelenski ia atitudine



Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că operațiunile de căutare și salvare sunt în desfășurare.

"Statul terorist vrea să transforme fiecare zi pentru poporul nostru într-o zi de teroare. Dar răul nu va domni în țara noastră. Vom alunga pe toți ocupanții și cu siguranță vor fi trași la răspundere pentru tot", a spus Zelensky la Telegram.

Aflat la al doilea an, războiul Rusia-Ucraina a ucis până acum peste 8.100 de civili, cu aproape 13.500 de răniți, potrivit ultimelor cifre ale ONU, conform anews.

Vezi și:

 

Ucraina spune că a supraviețuit „cea mai grea iarnă”

 

Ucraina a declarat că a supraviețuit unui atac de iarnă de luni de zile de atacuri rusești asupra infrastructurii de apă și energie, deoarece a marcat miercuri prima zi de primăvară.

Dar Kievul a fost supus unei presiuni intense în estul Ucrainei, în timp ce Moscova a declarat că a doborât un baraj „masiv” de drone ucrainene lansate în peninsula Crimeea, anexată de Kremlin în 2014.

Din octombrie, Rusia a lovit instalațiile cheie din Ucraina cu rachete și drone, perturbând aprovizionarea cu apă, încălzire și electricitate a milioane de oameni.

Președintele Volodimir Zelenski i-a lăudat pe ucraineni pentru că au supraviețuit unei ierni marcate de lovituri sistematice ale Rusiei asupra instalațiilor energetice, care au aruncat milioane de oameni în întuneric și frig.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel