UPDATE. Cel puțin 120 de morți și 150 de răniți la o petrecere de Halloween din Coreea de Sud

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Aproximativ 50 de răniţi într-o busculadă la festivităţile de Halloween. Sursa foto: Yonhap
Aproximativ 50 de răniţi într-o busculadă la festivităţile de Halloween. Sursa foto: Yonhap

Zeci de persoane au fost rănite într-o busculadă la Seul când o mulţime uriaşă s-a revărsat ,sâmbătă noapte, într-un cartier central al capitalei sud-coreene pentru festivităţile de Halloween, informează agenţiile de presă Yonhap, Reuters şi France Presse.

Potrivit pompierilor sud-coreeni, au fost efectuate manevre de resuscitare asupra a cel puţin 50 de persoane aflate în stop cardio-respirator, în cartierul Itaewon, unde mii de oameni sărbătoreau Halloween începând cu ora 23.30 (14.30 GMT).

Imagini pe reţelele sociale arătau mai multe persoane asistate de oficiali de salvare şi cetăţeni particulari la faţa locului. Reuters nu a putut verifica autenticitatea filmării.

Preşedintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, a ordonat trimiterea unei echipe medicale de urgenţă în zonă şi a spus că paturi de spital ar trebui pregătite pentru a minimiza numărul de victime, a anunţat biroul său.

Busculada s-a produs în apropierea Hotelului Hamilton din cartierul vieţii nocturne Itaewon, în timp ce un mare număr de oameni ar fi intrat pe o alee îngustă din apropierea hotelului, notează Yonhap.

 

400 de medici şi asistenţi din toată țara, trimiși la locul incidentului

 

La numărul de urgenţă au fost primite cel puțin 81 de apeluri de la oameni din zona Itaewon, care au acuzat dificultăți de respirație. Presa locală a estimat numărul persoanelor rănite la aproximativ 50.

Peste 400 de medici şi asistenţi din toată țara, inclusiv tot personalul disponibil din Seul, au fost trimiși la locul incidentului pentru a-i trata pe răniți. Oficialii nu au făcut încă public numărul deceselor.

Primarul Seulului, Oh Se-hoon, care se afla în vizită în Europa, a decis să se întoarcă acasă după ce în presă au apărut informaţii despre incident.

Potrivit estimărilor, în zonă au fost 100.000 de petrecăreți care sărbătoreau primul eveniment de Halloween, în aer liber, fără restricţii.

Mai multe clipuri video postate pe internet arată o serie de persoane care primessc îngrijiri pe stradă de înconjurați de o mare de oameni, scrie BBC.

 

UPDATE:

Numărul de decese raportate în urma unei busculade produse într-un cartier central al capitalei sud-coreene Seul a crescut la 120, a anunţat un oficial al pompierilor, citat sâmbătă de Reuters.

Incidentul a avut loc în jurul orei 22.20 (13.20 GMT) când un mare număr de oameni au căzut pe o alee îngustă în timpul evenimentelor de Halloween.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel