Cel mai delicios preparat grecesc pentru această vară: rețeta autentică de Bouyourdi

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cel mai delicios preparat grecesc pentru această vară: rețeta autentică de Bouyourdi / Foto: Captura Youtube
Cel mai delicios preparat grecesc pentru această vară: rețeta autentică de Bouyourdi / Foto: Captura Youtube

Bouyourdi este o rețetă tradițională grecească, cunoscută pentru combinația sa de legume proaspete și brânză feta, toate gratinate pentru a obține o textură crocantă și un gust savuros. 

Bouyourdi este un aperitiv perfect sau poate fi servit ca fel principal vegetarian. Iată cum poți pregăti acest preparat delicios:

 

Bouyourdi  - Ingrediente

 

- 2 ardei grași (de preferință unul roșu și unul verde)

- 2 roșii mari

- 200 g brânză feta

- o ceapă roșie mică

- un ardei iute (opțional)

- 2-3 căței de usturoi

- 50 ml ulei de măsline extravirgin

- o linguriță oregano uscat

- o linguriță cimbru uscat

- Sare și piper după gust

- o linguriță fulgi de ardei iute (opțional)

- o mână de măsline kalamata (opțional)

 

Bouyourdi - Mod de preparare

 

Pregătirea legumelor:

Spală și curăță ardeii de semințe și taie-i în fâșii subțiri. Taie roșiile în felii subțiri. Curăță ceapa și taie-o în rondele subțiri. Dacă folosești ardei iute, curăță-l de semințe și taie-l în rondele subțiri. Curăță usturoiul și taie-l mărunt.

Pregătirea brânzei feta: Taie brânza feta în cuburi sau sfărâmă-o grosier.

Asamblarea: Într-un vas de copt sau într-o tavă adâncă, adaugă o lingură de ulei de măsline pentru a unge fundul vasului. Așază un strat de ardei, urmat de un strat de roșii, ceapă și ardei iute, dacă folosești. Presară usturoiul mărunțit peste legume. Adaugă jumătate din brânza feta peste acest strat. Continuă cu încă un strat de legume (ardei, roșii, ceapă). Termină cu restul de brânză feta.

Condimentare: Stropește totul cu restul de ulei de măsline. Presară oregano, cimbru, sare și piper după gust. Dacă dorești, adaugă fulgii de ardei iute pentru un plus de picant.

Gratinare: Preîncălzește cuptorul la 200°C. Acoperă vasul cu folie de aluminiu și coace pentru 20 de minute. Îndepărtează folia și coace pentru încă 10-15 minute, sau până când brânza feta este bine gratinată și legumele sunt moi.

Servire: Scoate vasul din cuptor și lasă-l să se răcească ușor înainte de servire. Poți adăuga măsline kalamata pentru un gust autentic grecesc. Servește Bouyourdi cu pâine proaspătă sau pita. Acest preparat poate fi savurat atât cald, cât și la temperatura camerei.

Poftă bună!

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                                          

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                                           

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                                           

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel