Cei trei turiști rătăciți în Retezat au fost salvați. Salvamont: Final fericit!

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Cei trei turiști rătăciți duminică seara au fost găsiți luni de salvamontiști. „Final fericit al evenimentului din Retezat. Toată lumea a ajuns cu bine la poalele muntelui”, anunță Salvamont.

"Final fericit al evenimentului din Retezat. Toată lumea a ajuns cu bine la poalele muntelui. Felicitări Salvamont Hunedoara pentru efortul depus”, anunță Dispeceratul Național Salvamont.

Trei turiști s-au rătăcit, duminică seara, în Retezatul Mic. În zona de creastă condițiile meteo erau nefavorabile, fiindcă ploua tare cu tendința de a se transformă în lapoviță și ninsoare.

„Acțiune în derulare a salvamontiștilor din Hunedoara pentru salvarea a trei turiști rătăciți în Retezatul Mic între Piatră Iorgovanului și Stănuleții Mari ... Apelul venit prin 112 a fost distribuit Jandarmeriei Montane deoarece persoanele nu prezentau afecțiuni medicale ... În cursul nopții însă, din cauza înăspririi vremii în zona montană, jandarmii au solicitat ajutorul salvamontiștilor ... La această oră două echipe de salvatori montani acționează în zona indicată, una dinspre Valea Jiului de Vest iar altă dinspre Lapusnicul Mare ... În zona de creastă condițiile meteo sunt nefavorabile. Plouă tare cu tendința de a se transformă în lapoviță și ninsoare”, anunța Serviciul Salvamont.

Incidentul s-a petrecut la nici o lună după ce un bărbat s-a prăbușit într-o prăpastie de 100 de metri. 

Un bărbat s-a prăbuşit o sută de metri într-o prăpastie

 

Un accident grav în Munții Bucegi a avut loc duminică seara. Salvamontișții din Prahova intervin în zona Vâlcelul Policandrului, unde a fost semnalat faptul că o persoană a căzut de la o înălțime de aproximativ 100 de metri.

„Accident deosebit de grav în Bucegi. Persoană căzută din Brana aeriană aproximativ 100 de metri. O echipă de prim răspuns se îndreaptă spre Vâlcelul Policandrului”, au transmis duminică seara reprezentanții Salvamont Prahova.

Conform acestora, din informațiile primite de la persoanele care însoțeau victima, aceasta nu ar mai fi în viață. Salvamontișții anunță că echipa de suport este pregătită de intervenție.

„Dacă salvatorii montani din echipa de prim răspuns confirmă, acțiunea de recuperare a corpului victimei se va desfășura în cursul zilei de mâine”, potrivit Salvamont Prahova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel